California a interzis consumul de foie gras

shutterstock_64584136Pentru pasionatii de gastronomie, preparatul numit foie gras este o delicatesa. Realizat din ficat de gasca sau de rata, produsul este cremos, fin, delicat, este realizat sub forma de pateu si se serveste pe paine. Franta este cel mai mare producator al acestei delicatese in lume, insa de curand, in statul american California s-a interzis prin lege producerea si comercializarea acestui pateu.

Si daca pana acum cei care ajungeau in California putea consuma produsul fara niciun fel de retinere, ei bine, acum acest lucru nu mai este posibil.

Interventiile din presa si aparatorii animalelor se pare ca au avut un cuvant foarte important de spus, asa ca, atat comerciantii de foie gras, cat si clientii au fost nevoiti sa-si ia adio de la delicatesa consumata cu atat de multa placere. Pateul se obtine prin „indoparea” pasarilor cu foarte multe boabe de porumb, mai mult decat ar fi necesar, astfel incat ficatul devine mult mai gras si mai gustos.

 

Text: Ruxandra Raica