Cancerul de plamani: o noua speranta in ceea ce priveste tratamentul

Cancerul de plamani: o noua speranta in ceea ce priveste tratamentulOamenii de stiinta afirma ca au descoperit un nou tratament capabil sa prelungeasca viata persoanelor care se afla intr-o faza avansata a cancerului la plamani. Dupa zece ani in care cercetarile au stagnat in privinta acestei afectiuni, iata ca un nou tratament vede lumina zilei.

Prin blocarea proteinei numite Hsp90 ce permite proliferarea tumorii, cercetatorii americani au reusit sa prelungeasca viata pacientilor in cadrul unui studiu clinic. Pentru a realiza acest lucru, autorii studiului au utilizat un agent anticancerigen. Cei 252 de pacienti bolnavi au fost impartiti in doua grupuri. Jumatate dintre pacienti au fost tratati cu chimioterapie, iar cealalta jumatate cu chimioterapie si cu acest nou medicament.

 

Rezultatul a demonstrat ca cel de-al doilea grup a castigat doua luni si jumatate in plus de viata, lucru foarte important intr-un stadiu avansat. Cea de-a treia faza a studiilor clinice va confirma sau infirma aceste rezultate, insa rezultatul ar putea fi unul eficient si cu foarte multe sperante pentru bolnavi. Descoperirile au fost prezentate in cadrul conferintei anuale a Societatii Americane de Oncologie Clinica din Chicago.

 

Text: Ruxandra Raica

iunie 14th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate