Cancerul ovarian, o noua metoda de depistare

Cancerul ovarian, o noua metoda de depistareTumorile la ovare sunt foarte greu de detectat atunci cand se afla in faza incipienta. Uneori, ele sunt depistate foarte tarziu, insa un simplu test sanguin ar putea permite pacientelor sa minimizeze riscul de cancer. In revista medicala Cancer, oamenii de stiinta explica faptul ca un test de sange ar putea detecta prezenta unei proteine in sange, CA125, a carei crestere amplifica riscul de cancer ovarian.

Expertii au utilizat acest test sanguin ca o prima etapa pentru a tria pacientele incadrate in anumite grupe de risc, in functie de nivelul CA125 in sange. In locul unei interventii chirurgicale imediate, pacientele cu risc scazut pot fi supuse unor teste suplimentare. Femeile care prezinta risc moderat ar trebui sa fie testate in urmatoarele 3 luni, in timp ce pacientele cu risc ridicat vor fi supuse unei scanari cu ultrasunete. Daca testele efectuate ulterior se vor dovedi incurajatoare, aceasta metoda de depistare ar putea fi eficienta, incurajand tratamentul precoce. 90% dintre cazurile de cancer descoperite in faza incipienta sunt tratabile. Concluziile finale ale acestor studii sunt asteptate in anul 2015.

Text: Ruxandra Raica

august 29th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate