Cardurile, pericol pentru sanatate

shutterstock_88465894

Sezonul cumparaturilor, al achizitionarii cadourilor pentru cei dragi este aici si, odata cu el, nu este raspandita numai bucuria, ci si germenii. De ce spun acest lucru?

Deoarece toata lumea stie faptul ca banii au un potential extrem  de crescut de a raspandi tot felul de virusuri, bacterii etc.

Noutatea vine insa de la expertii Universitatii Queen Marry, din Londra, care, in urma unui studiu, au descoperit ca si cartile de credit sunt la fel de contaminate precum bancnotele.

In urma unei analize amanuntite s-a descoperit ca 1 card din 10 era contaminat cu bacterii fecale, dar si cu bacterii stafilococice, ceea ce poate duce la aparitia a tot felul de infectii si probleme de sanatate. Expertii spun ca, de fiecare data dupa ce umblati cu bani sau carduri, indicat ar fi sa va spalati pe maini cu apa calda si sapun, sau daca locatia unde va aflati nu permite acest lucru, sa uilizati solutii dezinfectante. Puteti totusi sa apelati la shoppingul online, desi, daca stam sa ne gandim, stim ca tastatura este unul dintre cele mai de temut obiecte deoarece este locul perfect al adapostirii bacteriilor. Concluzia este una singura… banii nu aduc fericirea. Voi ce credeti?

 

Text: Ruxandra Raica