CATENA, alaturi de Happy Run! – Race for the Cure Romania, editia a III-a!

Happy Run!  – Race for the Cure Romania, eveniment de renume mondial ajuns la cea de-a III-a editie si organizat de Fundatia Renasterea, prezidata de Mihaela Geoana, se va desfasura sambata, 10 iunie, incepand cu ora 9:30, in Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle). Aceasta cursa este cel mai mare eveniment de informare si de strangere de fonduri pentru sanatatea femeii, o adevarata sarbatoare a invingatoarelor in lupta impotriva cancerului de san.

CATENA sustine „Happy Run! – Race for the Cure Romania 2017”, la fel ca si la primele doua editii, prilej cu care 38 de reprezentanti ai FILDAS si CATENA, TONICA Group si membri ai CATENA RACING TEAM vor participa la cursa de sambata. Probele la care s-au inscris reprezentantii CATENA sunt Cursa Alergatorilor – 5 km; Fun Run – 5 km alergare/plimbare pentru persoanele de toate varstele; Short Walk – 1 km plimbare, pe traseul Parcul Herastrau/Piata Charles de Gaulle, Bulevardul Maresal Prezan, Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Bulevardul Aviatorilor. Participantii CATENA au obtinut la editiile din 2016 si 2015 trofeele pentru Cea mai numeroasa, Cea mai buna si Cea mai inimoasa echipa.

Evenimentul organizat sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, cu sustinerea Ministerului Sanatatii, a Ministerului Tineretului si Sportului, a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania si a Asociatiei Bucharest Running Club, a atras in editiile precedente peste 4.000 de persoane.„Cel mai bun tratament este preventia”

Nenumarate persoane publice se implica in sustinerea activitatilor Fundatiei Renasterea, iar printre cele care vor participa si anul acesta la „Happy Run!” se numara Violeta Beclea Szekely, Andreea Raicu, Iuliana Tudor, Sonia Argint Ionescu, Malvina Cervenski, Mircea Lucescu, Razvan Lucescu, alaturi de Ambasadorul Italiei la Bucuresti, dar si echipe ale ambasadelor SUA, Croatiei, Argentinei, Lituaniei etc.

„Race for the Cure este un prilej de a le reaminti femeilor ca cel mai bun tratament este preventia, iar informarea corecta, sportul si optimismul sunt reteta propriei noastre sanatati. Pe de alta parte, strangerea de fonduri si implicarea celor care au invins in lupta cu boala sunt pentru organizatia noastra obiective importante si mijloace prin care sustinem continuarea proiectelor noastre. Multumesc tuturor participantilor pentru implicare si pentru momentul emotionant in care am donat, cu totii, prin sms, la 8838. Impreuna suntem puternici, informati si sanatosi”, a afirmat Mihaela Geoana, presedinta Fundatiei Renasterea.

De asemenea, Mihaela Geoana a subliniat ca fondurile stranse in cadrul evenimentului „Happy Run!” vor fi folosite pentru a cumpara un ecograf performant. Donatiile sunt utilizate si pentru acoperirea costurilor de manopera pentru perucile din par natural oferite pacientelor oncologice, pentru sustinerea psihologica a pacientelor, pentru organizarea campaniilor de informare asupra importantei preventiei si a depistarii precoce a cancerului de san, oferirea de investigatii medicale gratuite etc.

Text: Oana Baltoc