Catena Racing Team, cea mai „inimoasa” si numeroasa echipa la Campina Open MTB, editia cu numarul trei

CAMPINA MTB 2014_CATENA_Premiul_pentru cea mai inimoasa si numeroasa echipa_foto 1La cea de-a III-a editie a competitiei de mountain bike CAMPINA OPEN MTB – RACE FOR AUTISM care a avut loc pe 6 septembrie 2014, s-a lansat oficial CATENA RACING TEAM, o echipa polisportiva alcatuita din angajati si colaboratori din Bucuresti si din tara ai CATENA, FILDAS Grup si TONICA Group, toti pasionati de sport.

Aproape 150 de reprezentanti CATENA din toata tara, in frunte cu Radu George, vicepresedinte FILDAS si CATENA Grup, initiator al proiectului CATENA RACING TEAM, s-au aliniat la startul acestui eveniment organizat cu scopul de a incuraja un stil de viata sanatos, dar si de a promova imprejurimile orasului Campina. „Platoul Muscelului si intreg traseul s-au inverzit (toti au purtat tricouri de culoare verde, inscriptionate) datorita celor de la CATENA” – comentau concurentii si organizatorii.

Aceasta competitie de mountain bike este una caritabila: suma rezultata din taxele de participare va fi utilizata in beneficiul copiilor bolnavi de autism din judetul Prahova si pentru proiectele derulate de Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA). In 2012, in cadrul Galei Nationale a Voluntarilor, Campina Open Mountain Bike – Race for Autism a fost desemnat Proiectul de voluntariat al anului in domeniul Sport si recreere. Distinctia a venit ca o recunoastere a muncii si a implicarii cu ocazia fiecarei editii a peste 1.000 de voluntari (organizatori, parteneri, sustinatori, participanti, reprezentanti mass?media) pentru sprijinirea persoanelor cu autism din judetul Prahova.

Remarcabil este faptul ca acest proiect a pornit de la buget zero si s?a bazat in exclusivitate pe implicarea voluntara a tuturor participantilor, rezultatele obtinute cu ocazia celor trei editii de pana acum fiind impresionante.

Remarcabila a fost si este si contributia financiara a celor 150 de reprezentati CATENA si FILDAS Grup care s-au aliniat (toti au trecut linia de sosire) la startul editiei 2014. O editie de mare succes la care au participat 600 de concurenti, o prezenta record pentru un concurs de o asemenea anvergura.

 

La CAMPINA OPEN MTB – RACE FOR AUTISM 2014 s-au incris concurenti de toate varstele (de la 6 ani la peste 50 ani) la mai multe categorii (Elite, Juniori Elite, Juniori, Adulti, Copii, Family) si doua trasee: scurt (20 km) si lung (40 km). Diferenta de nivel a fost de 600 m. „Am parcurs impreuna cu organizatorii traseele de la aceasta editie”spunea Marian Frunzeanu, multiplu campion national la ciclism. „Traseul urca pana in cea mai inalta zona a Dealului Muscel, pentru ca apoi sa coboare in viteza din nou pe platou. Continua prin padurea de pe dealul Voila, urca in Cornu la manastire si apoi pe o coama de deal superba ajunge din nou pe platou. Traseul are aproape tot ce iti poti dori: zone de plat cu un peisaj superb, urcari lejere, urcari abrupte de lungimi medii si scurte, dar si coborari spectaculoase prin padure sau tuneluri de vegetatie”.

 

Reprezentantii CATENA au marcat un sezon competitional de succes prin participarea in acest an la alte doua competitii majore de gen: concursul de mountain bike Macin XC, un eveniment organizat in superba si spectaculoasa zona a Parcului National Muntii Macinului si cursa Zimbraria Neagra XC, o competitie Mountain Bike Cross Country desfasurata in padurea din jurul rezervatiei cu acelasi nume de langa localitatea Bucsani, judetul Dambovita.

Cu siguranta se va auzi si de-acum incolo de performantele si performerii CATENA RACING TEAM, „o echipa formidabila” cu membri ce vor participa la numeroase competitii sportive de mountain bike, fotbal, cros, natatie, triathlon, body-building etc.

 

Text: Oana Georgescu