Bijuterii direct de pe podium!

Un look nu este complet fără o bijuterie statement. De la cercei cu aplicații care îmbibă drama barocă până la coliere cu lanțuri deosebite care exprimă o atitudine mai elegantă, bijuteriile tranformă orice țintă simplă. Accesoriile îmbogățesc viziunea unui designer și promovează povestea pe care încearcă să o spună prin colecția lor. Și pentru sezonul de primăvară 2021, acești povestitori vestimentari ne-au dus în adâncurile oceanului, cu bijuterii din perle, un bazar din epoca bronzului și o călătorie pe banda amintirilor cu pandantive iconice.Gențile purtate astfel

În primăvara anului 2018, Simon Porte Jacquemus și-a prezentat semnătura Le Chiquito, o geantă atât de mică încât să se potrivească cel mult cu un tub de ruj, un act de identitate și un card de credit (de ce mai au nevoie femeile, de fapt?). În următoarele sezoane, designerul francez a continuat să reducă dimensiunea, făcându-l mai puțin funcțional și mai mult o podoabă, o bijuterie.

Metalic și dramatic

Metalele nu trebuie să aibă întotdeauna un finisaj neted pentru a atrage atenția. Într-adevăr, combinația dintre aur, argint și alamă poate adăuga oricărei siluete simple un perfect match cu cele mai abstracte ținute. Este o tehnică care a fost folosită de-a lungul secolelor și care a atras atenția într-o serie de colecții în sezonul de primăvară 2021.

Reacție în „lanț”

Este sigur să spunem că lanțurile nu sunt o tendință. Au apărut în suficiente colecții de-a lungul mai multor sezoane încât, în acest moment, le putem numi un accesoriu de bază. Singura diferență pentru primăvara anului 2021 este însă dimensiunea.

Beach life

Mulți dintre noi tânjim după o vacantă în locațiile de pe plajă. Este totuși destul de dificil după o perioadă de carantină și restricții de călătorie. Designerii înșiși, care au rămas și ei în casă pentru perioade îndelungate, au trecut parcă prin aceleași mișcări aducând accesoriile de plajă mai aproape de purtarea lor zi de zi.

Drop It Like It’s Hot

Îți plac cerceii-pandant? Lungi şi care se clatină la fiecare mişcare a capului? Ei bine, potrivit multora dintre colecțiile din primăvara anului 2021, așa ar trebui. De la Londra la Paris, brandurile au prezentat o varietate de cercei în diferite dimensiuni și forme.

Text: Iulia Mirică

Sursă foto: www.harpersbazaar.com, www.pexels.com