“Cine se teme ca-si va pierde sufletul si-l va pierde”

197K9366Acum mai mult de un an am facut o greseala…Una din greselile vietii pe care le regreti multa vreme. Divortata de numai 6 luni, nu voiam sa mai aud de o relatie, mai ales ca multe din problemele dintre noi au fost pe tema animalelor. De ce sa imi cheltuiesc banii (desi sunt capabila sa fac destul de multi) in folosul animalelor cand sunt atatea lucruri de vazut in lumea asta? Asta a fost placa pe care am ascultat-o over and over again.

Pana am zis pas. Si mi-am jurat ca o sa mai incerc o relatie doar cu un iubitor de animale, care sa-mi impartaseasca dragostea pentru animale. Intr-o seara am cunoscut un tip. Petrecere. Eu eram la serviciu si nu prea. Adica era obligatorie prezenta mea acolo, dar nu munceam efectiv. Am dansat toata noaptea. Am discutat destul de multe. Ne-am placut – asta e clar. Am tras concluzia (gresita, dupa cum am descoperit cu putin timp in urma) ca lucreaza in domeniul arhitectural. Nu am discutat despre animale pentru ca nu a fost conjunctura, dar mi-a lasat un gust placut… si cu toate astea am zis pas. M-a cautat multa vreme (mi-au spus colegii), dar am evitat sa mai dau ochii cu el. Acum, dupa multa vreme, am descoperit ca e… MEDIC VETERINAR. No comment…

Cezara Dafinescu: In viata, nimic nu e intamplator. Scoala vietii este facuta pe principiul  oglinzii! Este facuta pe principiul atractiei. Atragi lucrurile cu care rezonezi. Este de fapt principiul descris in  BIBLIE: “Cine se teme ca-si va pierde sufletul si-l va pierde.” Pentru ca ai avut langa tine un sot cu care nu ai rezonat (iubirea de animale), acum esti rezervata si nu mai ai incredere in ce-ti rezerva viitorul. Neincrederea asta a ta l-a alungat de langa tine poate pe cel ce-ti era sortit. Dar nu dispera. Daca-ti este sortit, va reveni. Nu stiu cand, nu stiu cum, dar iti va fi alaturi. Ai incredere… Cat despre dragostea pentru animale, nu ai de ce sa te rusinezi. Numai sufletele alese pot intelege si iubi un animal. Iar cei care te judeca nu au decat sa dispara din viata ta (cum de altfel s-a si intamplat). Nimeni nu are dreptul sa-ti judece alegerile si ratiunile inimii. Nu trebuie sa te simti vinovata si nici sa te justifici pentru felul in care-ti administrezi viata. Ai dreptul sa faci ceea ce vrei si nu esti obligata sa respecti parerea celorlalti. Cel care te iubeste trebuie sa te ia asa cum esti. Cu bune si rele… numai asa isi castiga locul in inima ta. In definitiv, cum spunea  BORGES, “nu poti pierde decat ceea ce nu ai avut“.

Indrazneste si tu sa ii scrii Cezarei Dafinescu despre problemele care te preocupa! Are raspunsuri minunate, presarate cu un strop de optimism, zambete sincere si toata bunavointa din lume. O parere obiectiva asupra problemei care te macina, comunicata intr-o maniera remarcabila, de catre un om de o asemenea valoare, te poate scoate din impas. Scrie-ne pe adresa [email protected] si noi vom avea grija sa iti primesti raspunsul de la Cezara Dafinescu. Declarata de-a lungul timpului una dintre cele mai frumoase si mai talentate actrite ale Romaniei, noi adaugam ca este si o femeie de o intelepciune cum rar mai gasesti.