“Coarda arcului vesnic intins ori e slabita, ori se rupe” (Lope de Vega)

197K9366Adina: In timpul revolutiei (’89) eram foarte tanara si, cu entuziasmul varstei, am participat cateva saptamani la o serie de evenimente. Grupa noastra era condusa de un barbat matur (cu vreo 15-20 de ani mai mare), hotarat, curajos. Pentru mine, el era acel erou venit pe “un cal alb”, pe care si-l doreste orice adolescenta. Au fost zile grele, periculoase, dar mie mi se parea ca totul e minunat. Langa Marin (caci asa se chema eroul meu) totul era posibil.

Nimic nu ma inspaimanta. Si fata fricoasa, alintata, dintr-o familie buna, cum eram considerata, devenise o luptatoare neinfricata pentru libertate! Caci asta ne doream cu totii: LIBERTATE. Doream sa scapam de regimul totalitar, doream sa scapam de un conducator tiran. Langa Marin imi inchipuiam ca sunt pe front, ca lupt sa salvez vieti, ca sunt pericole la tot pasul (si, uneori, nu eram departe de adevar). Pe nesimtite, intre noi s-a legat o poveste de iubire. Marin insa era insurat si au fost destule zile in care am suferit ca trebuia sa mint ca sa fiu fericita.  Romantica, mereu ma gandeam la citate precum “sa nu-ti cladesti fericirea pe nefericirea altuia!” si sufeream cumplit ca trebuie sa o lovesc pe sotia credincioasa. Si totusi, dragostea noastra a invins si, egoisti ca toti indragostitii, ne-am casatorit. Dupa ceva timp, a venit pe lume Victor (de la victorie), copilul nostru. Corabia casniciei noastre a navigat pe valuri uneori inspumate, uneori line, dar in tot acest timp m-am gandit la casnicia care se destramase odata cu venirea mea in viata lui Marin. Gandul asta nu-mi da pace! Orice lucru rau care ni se intampla il pun pe seama trecutului… Viata mea a devenit un calvar! Parca nu ma pot bucura nici de reusitele copilului meu. Cat despre dragostea mea pentru Marin, ea a devenit din ce in ce mai palida. Ce sa fac? Sunt oare vinovata?

Cezara Dafinescu: Draga Adina, nimic nu e intamplator si daca povestea ta de dragoste exista, inseamna ca Dumnezeu a ingaduit sa se intample! Cand cineva intra in viata ta este pentru a indeplini o dorinta neexprimata. Este acolo pentru motivul pentru care tu ai nevoie sa fie. Unii oameni intra in viata ta fiindca a venit randul tau sa impartasesti, sa cresti sau sa inveti. Nu conteaza ce ai in viata, ci pe cine ai alaturi cand treci prin viata. Nu te mai invinovati. Chiar daca ai gresit candva stricand o casnicie, nu ti-o strica acum si pe a ta. “Coarda arcului vesnic intins ori e slabita, ori se rupe” (Lope de Vega). Vezi-ti de drumul tau si alege din viata ce este bun. De  nimicuri si regrete nu este timp suficient. Succesul nu se masoara prin ceea ce ai infaptuit, ci prin piedicile pe care le-ai biruit in cale.

Indrazneste si tu sa ii scrii Cezarei Dafinescu despre problemele care te preocupa! Are raspunsuri minunate, presarate cu un strop de optimism, zambete sincere si toata bunavointa din lume. O parere obiectiva asupra problemei care te macina, comunicata intr-o maniera remarcabila, de catre un om de o asemenea valoare, te poate scoate din impas. Scrie-ne pe adresa [email protected] si noi vom avea grija sa iti primesti raspunsul de la Cezara Dafinescu. Declarata de-a lungul timpului una dintre cele mai frumoase si mai talentate actrite ale Romaniei, noi adaugam ca este si o femeie de o intelepciune cum rar mai gasesti.