Concediul de iarna ? Fa-ti agenda !

prinPerioada sarbatorilor de iarna este una plina de evenimente menite sa aduca spiritul Craciunului in sufletele tuturor, sa ne apropie mai mult de familie si de cei dragi. Si cum luna decembrie este si luna cadourilor, nimic nu ar fi mai potrivit decat o invitatie la un concert, la o piesa de teatru, la un targ de sezon etc.

In plus, nu trebuie sa uitam nici de perioada de refacere, cea de dupa concedii si petreceri, si ce alta reteta este mai potrivita decat o noua serie de distractii chiar din primele zile ale Noului An? Asadar, sa intram in atmosfera magica a zilelor festive.

 

stefanConcert Stefan Banica Jr.

Nu mai este nicio noutate pentru nimeni faptul ca, de foarte multi ani, concertele de Craciun sustinute de Stefan Banica Jr. au devenit o traditie. Anul acesta, pe 13 si 14 noiembrie la Sala Palatului din Bucuresti incepand cu ora 19:30 are loc concertul intitulat “O seara de Craciun cu Stefan Banica”, un spectacol complex pe durata caruia artistul va va incanta atat cu colinde, cat si cu unele dintre cele mai noi piese ale sale. Pretul unui bilet este de 150 sau 200 de lei in functie de sector. Grabiti-va, s-ar putea sa se fi epuizat deja!

 

craciun_vienezCraciun Vienez cu Edvin Marton

Pe data de 21 decembrie, Sala Palatului va fi din nou gazda unei noi editii de Craciun Vienez, iar anul acesta alaturi de celebrul ansamblu Vienna Strauss Orchestra, invitat va fi bine-cunoscutul artist Edvin Marton. Reprezentatia va fi una deosebita, un regal muzical, o combinatie de sunete clasice care va vor introduce in feeria sarbatorilor. Un adevarat spectacol de divertisment, iar pretul biletelor variaza intre 80 si 300 de lei.

 

Piata de Craciun din Viena

Daca bugetul alocat sarbatorilor va permite, sfatul meu este sa nu ratati cu niciun chip piata de Craciun din Viena, un loc in care povestile, luminile, aromele, culorile se imbina intr-o hora a traditiilor de unde nu lipseste atmosfera calda. An de an, de la jumatatea lunii noiembrie si pana pe 24 decembrie, Viena devine un taram de poveste iar cea mai cunoscuta piata dintre toate este piata Primariei Rathausplatz. Veti gasi atat de multe cadouri acolo, incat nici nu veti sti ce sa alegeti.

 

Catedrala nevazuta

Dupa atata petrcere, omului ii sta bine sa mai ia si o pauza. Pana pe data de 13 ianuarie, la Palatul Brukenthal din Sibiu se desfasoara expozitia “Catedrala nevazuta – Biserica Evanghelica din Sibiu: de la lacas de cult la monument”. Pe baza unei selectii de desene arhitecturale, fotografii istorice si marturii arheologice inedite, veti putea descoperi “catedrala nevazuta”. Sibiul este un oras istoric, incarcat de traditii, asa ca merita sa-l descoperiti.

 

transmisii_liveTransmisii live de la Teatrul National din Londra

The Light Cinema prezinta pe data de 17 ianuarie 2013, incepand cu ora 21:00, piesa “Magistratul” de Arthur Wing Pinero, o transmisie live direct de la Teatrul National din Londra ce va dura aproximativ 3 ore. Rolul principal ii revine lui John Lithgow, nominalizat Tony Award, iar regia este semnata de catre Timotei Sheader, castigator al Premiului Oliver. Pretul unui bilet este de 55 de lei.

 

 

Text: Ruxandra Raica