Consumul de galbenus de ou, aproape la fel de daunator precum fumatul

Consumul de galbenus de ou, aproape la fel de daunator precum fumatul Intr-un studiu publicat de curand s-a aratat ca galbenusurile de ou accelereaza ateroscleroza intr-o maniera similara cu fumatul.

Dupa ce a intervievat mai mult de 1200 de pacienti, doctorul David Spence a ajuns la concluzia ca a consuma galbenus de ou are 2/3 din impactul efectelor pe care le are fumatul, cand vine vorba de formarea placii carotide, care este un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral si pentru atacul de cord.

Media de varsta a femeilor si barbatilor care au participat la studiu este de 61.5 ani.

Cercetatorii au constatat ca formarea placii carotide, dupa varsta de 40 de ani, creste exponential din cauza fumatului si a consumului de galbenus de ou. Practic, ambele obiceiuri accelereaza ateroscleroza. Un alt rezultat interesant al studiului este ca cei care consuma mai mult de 3 galbenusuri pe saptamana au semnificativ mai multa placa depusa decat cei care consuma mai putin de 3 galbenusuri pe saptamana. Astfel ca recomandarea doctorilor este sa incercati sa limitati consumul de galbenus de ou la mai putin de 3 pe saptamana.

Studiul a fost publicat in revista online Atherosclerosis.

 

Text: Bianca Badescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *