Consumul de scortisoara, benefic in cazul diabetului tip II

Consumul de scortisoara, benefic in cazul diabetului tip IICercetatorii de la Universitatea din Pomona, California (Statele Unite ale Americii), au realizat o analiza si au demonstrat ca scortisoara este benefica pentru pacientii cu diabet tip II. Persoanele care iau suplimente pe baza de scortisoara prezinta un nivel mai scazut de zahar in sange comparativ cu persoanele care nu consuma scortisoara.

De asemenea, analiza a aratat ca scortisoara prezinta beneficii si pentru inima, reducand nivelul colesterolului rau si al trigliceridelor. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au comparat datele mai multor studii realizate pe un numar de 543 de pacienti care sufereau de diabet tip II. Analiza realizata de catre oamenii de stiinta a comparat pacientii care luau suplimente pe baza de scortisoara cu cei care nu luau astfel de pastile pe o perioada de 18 luni. S-a observat astfel ca persoanele care luau suplimentele respective prezentau un nivel mai mic de glucoza. Este totusi nevoie de cercetari suplimentare pentru a descoperi relatia cauza-efect dintre consumul de scortisoara si controlul glicemic.

 

Text: Ruxandra Raica