Consumul moderat de cafea, benefic in cazul adolescentilor

poza beneficii consum de cafeaConsumul moderat de cafea in randul adolescentilor, mai ales in cazul fetelor, ar putea ameliora capacitatea cognitiva. Stim deja ca doua-trei cesti de cafea pe zi sporesc vigilenta, ne fac mai optimisti, putand preveni chiar si recidiva cancerului de san, de exemplu.

De data aceasta insa, un studiu american a analizat efectele consumului moderat de cofeina in randul adolescentilor (vorbim aici despre orice forma de cofeina, fie cafea, bauturi energizante etc.). Concluziile au fost prezentate in cadrul conferintei Societatii Americane de Biologie Experimentala. Expertii de la Universitatea din Buffalo au analizat efectul cofeinei asupra unui numar de 96 de adolescenti, fete si baieti, cu ajutorul unor teste de memorie si teste cognitive.

Rezultatele au aratat ca adolescentii care bausera cafea obtinusera rezultate mai bune la testele de memorie, iar in randul fetelor, cofeina a avut un efect pozitiv, mai ales in anumite momente ale ciclului menstrual. Asadar, nu te ingrijora daca adolescentul tau gusta cateva guri din cafeaua pe care o consumi in fiecare dimineata. Ar putea avea chiar efecte pozitive, de lunga durata.

 

Text: Ruxandra Raica