Consumul regulat de aspirina afecteaza vederea la batranete

1ae4jraru2Persoanele care iau aspirina zilnic sunt de 2 ori mai predispuse sa orbeasca la batranete, arata un studiu realizat in Europa.

Cercetatorii au studiat 4000 de persoane si au ajuns la concluzia ca cele care luau aspirina zilnic erau de doua ori mai predispuse la degenerare maculara, fata de cele care nu luau aspirina.

Desi nu este o afectiune dureroasa, cei care sufera de ea ajung sa nu se mai poata orienta bine, sa nu mai poata sa citeasca, sa conduca sau sa se uite la televizor.

In ciuda faptului ca exista o legatura si intre bolile cardiovasculare pentru care oamenii iau aspirina si degenerarea maculara, cercetatorii spun ca au analizat cu meticulozitate rezultatele si ca aspirina este totusi cea care creste riscul de a suferi de aceasta afectiune.

Beneficiile pe care unii oameni le au in urma tratamentului cu aspirina sunt insa mai mari decat riscul pe care aceasta il prezinta pentru vedere. Cei care insa iau aspirina fara sa aiba neaparata nevoie de ea ar trebui sa se gandeasca mai mult la consecinte.

Text: Bianca Badescu