Cu drag pentru un an nou, Tonica by Catena

noul-anSezonul de iarna cere mai multa atentie la intretinerea pielii de la nivelul fetei, corpului, mainilor. Indiferent unde te afli, schimbarile de temperatura ar trebui sa fie in masura sa determine o schimbare si in atitudinea ta fata de rutina zilnica a programului de infrumusetare. Aerul uscat si rece iti poate distruge tenul si drept urmare, cele 15 minute de ingrijire zilnica vor fi suplimentate.

Tratati-va parul cu produse care-i asigura nutritia. Pielea fetei este supusa si ea schimbarilor. Doamnele care se plang de pielea grasa si de inconvenientele ei pe parcursul verii constata ca glandele sebacee s-au lenevit. De fapt, indiferent de natura pielii, iarna invita semnele imbatranirii premature sa se instaleze iar micile riduri care pot aparea au tendinta sa ramana.

 

Specialistii din farmaciile CATENA recomanda folosirea cremelor nutritive si hidratante, chiar daca stam in casa. Gomajul facial, insotit de exfolierea pielii fetei este bine sa se realizeze de cel putin doua ori pe saptamana. Aceasta permite indepartarea celulelor moarte apartinand stratului cornos si faciliteaza absorbtia eficienta a substantelor nutritive continute in cremele aplicate. Una dintre cele mai importante preocupari privind ingrijirea corpului este exfolierea, utilizand un exfoliant care sa contina ingrediente superhidratante.

 

Mainile vor beneficia de protectia unei crème hidratante de cateva ori pe parcursul unei zile de iarna sau ori de cate ori ne spalam pe maini. Proteina laptelui este cea care asigura o buna nutritie, reparatie si intretinere a pielii mainilor. Picioarele nu vor fi niciodata neglijate. Unghiile trebuie sa fie taiate, pielitele indepartate, celulele in exces indepartate. Programul la pedichiura este necesar, alaturi de utilizarea unei crème hidratante pentru pielea picioarelor. Picioarele se pot tine in apa calda in care s-a adaugat ulei de lavanda. Loofah sau peria de corp poate fi folosita si pentru picioare, asigurand un masaj binevenit cu activarea circulatiei locoregionale si indepartarea riscului de aparitie a celulitei.

 

Apelati cu incredere la specialistii din farmaciile CATENA de la care veti primi sfaturi profesioniste, cititi revista TONICA si bucurati-va de viata.

 

Autor: Otilia Ostrotki