Cum pastram prospetimea alimentelor pentru mai mult timp in frigider?

Cum pastram prospetimea alimentelor pentru mai mult timp in frigider?Ne dorim sa mancam sanatos, gustos, sa ne bucuram de alimente pline de vitamine si ne place sa oferim celor dragi preparate savuroase si proaspete. Unul dintre cei mai importanti factori in pastrarea prospetimii, a gustului si a vitaminelor din alimente este modul cum au fost depozitate in frigider.

Asa cum demonstreaza cele mai moderne tehnologii de pastrare a alimentelor, cum este BioFresh de la Liebherr, sunt cateva informatii pe care trebuie sa le stim despre mentinerea calitatii acestora:

  • Exista un set de conditii ideale de pastrare a alimentelor. La o temperatura putin peste 0° C si o umiditate de peste 90%, fructele si legumele isi pastreaza vitaminele, aroma si aspectul apetisant pentru o perioada de trei ori mai lunga. Indeplinind aceste conditii, cele mai performante tehnologii ale frigiderelor, precum sertarele etanse BioFresh, garanteaza un climat perfect pentru o prospetime pastrata pentru mai mult timp.
  • Diversele tipuri de alimente au nevoie de conditii diferite pentru a se pastra proaspete. De aceea, sertarul DrySafe, cu umiditate scazuta, este ideal pentru pastrarea carnii, a pestelui si a produselor lactate. Fructele si legumele se pastreaza in sertarul HydroSafe, la umiditate ridicata.
  • E bine sa fim atenti la modul cum pastram alimentele, pentru a mentine vitamintele intacte. Iata, pe scurt, ce beneficii aduce o tehnologie moderna in pastrarea vitaminelor din fructe si legume:

Vitamina A intareste sistemul imunitar, ajuta vederea, sustine dezvoltarea copiilor si este benefica in formarea dintilor sanatosi. Se gaseste in morcovi, varza, spanac, salata, broccoli, caise si pepeni galbeni. Iar durata de viata a morcovilor intr-un frigider obisnuit este de 50 de zile, pe cand in sertarele BioFresh acestia se pastreaza 80 de zile.

 

Vitamina B2 mentine pielea curata si sanatoasa, protejeaza celulele nervoase, este importanta pentru vedere si ofera energie. O poti gasi in ardei, varza, broccoli, avocado si ciuperci. De exemplu, ciupercile se pastreaza proaspete timp de 3 zile intr-un frigider obisnuit si 7 zile in frigiderele cu BioFresh.

 

Vitamina B5 ajuta la cresterea parului si regleaza pigmentarea acestuia. Se gaseste in capsune, stafide, caise, conopida si broccoli. Capsunele rezista 3 zile in mod obisnuit si 7 zile cu BioFresh.

 

Vitamina B6 intareste sistemul imunitar, ajuta la mentinerea functiilor nervoase, imbunatateste capacitatea mentala, mentine elasticitatea muschilor si a tesuturilor conjunctive si ajuta la reducerea stresului. Este prezenta in fasole, spanac, cartofi si broccoli. Broccoli are o durata de viata medie de 5 zile in frigider. In sertarele BioFresh isi pastreaza prospetimea timp de 13 zile.

 

Vitamina C intareste capacitatea de aparare a organismului, este esentiala pentru producerea de colagen, este necesara pentru regenerarea celulelor si imbunatateste starea generala de bine. Se gaseste in mazare, gulii, anghinare, sparanghel, ardei, ceapa, varza si zmeura. Durata de viata a zmeurei este de doar o zi intr-un frigider obisnuit, pe cand daca o pastram intr-un frigider cu BioFresh, ne putem bucura de ea si dupa 3 zile.

 

Vitamina E este cunoscuta drept vitamina antiimbatranire, intareste sistemul imunitar si previne formarea depozitelor de grasime pe vasele de sange. Este prezenta in ardei, rosii, fasole alba, sparanghel si salata. Salata rezista cam 5 zile in medie, iar dintr-un frigider dotat cu tehnologia BioFresh o putem consuma si dupa 13 zile.

 

Vitamina K sporeste vitalitatea, este esentiala pentru sanatatea oaselor si ajuta la stocarea optima a carbohidratilor. Se gaseste in cicoare, morcovi, salata, conopida, mazare si broccoli. Durata de viata pentru mazare este de 7 zile sau 14 zile intr-un frigider dotat cu tehnologia BioFresh.

 

Alimentele bine pastrate aduc mai multe avantaje: vei face cumparaturi mult mai rar, datorita perioadei mai lungi de prospetime, iar mai putine alimente alterate inseamna mai putine alimente risipite. Cu ajutorul tehnologiei moderne a frigiderelor Liebherr, producator recunoscut in intreaga lume pentru calitate si inovatii, vitaminele sanatoase din fructe si legume, dar si aroma, gustul si calitatea produselor lactate se pastreaza perfect. Asadar, pe langa faptul ca prospetimea alimentelor se mentine pe o perioada de pana la de trei ori mai lunga, vom avea parte de ingrediente de calitate, pline de minerale si vitamine, pentru o bucurie deplina a meselor de acasa. Aparatele Liebherr pot fi achizitionate prin magazinele marilor retaileri de electrocasnice din intreaga tara, dar si prin showroom-urile producatorilor de mobila specializati in domeniul produselor incorporabile.

 

Text: Ruxandra Raica