Cum sa devii din nou supla dupa nastere

Cum sa devii din nou supla dupa perioada de nastereSarcina aduce kilograme in plus oricarei femei, asa ca nu trebuie sa te sperii prea tare daca te urci pe cantar si acul acestuia arata un numar prea mare. Cu vointa si dorinta, poti sa devii din nou supla, insa ai grija, caci dieta de dupa sarcina trebuie sa fie echilibrata si sanatoasa. In continuare, iti vom dezvalui cateva secrete care sa te ajute sa obtii din nou greutatea dorita.



Cand incepem dieta dupa nastere?

Nu este recomandat sa te pui pe slabit chiar imediat dupa ce ai nascut, caci organismul tau are deja carente de vitamine si minerale si un regim alimentar nu va face decat sa-ti altereze sanatatea proprie, dar si pe a bebelusului, cu atat mai mult daca alaptezi. Asteapta cateva saptamani pana sa-ti schimbi dieta si retine faptul ca o slabire sanatoasa ar trebui sa se produca in primul an dupa nastere, caci, in definitiv, si kilogramele in plus au fost acumulate de-a lungul a 9 luni.

Alaptatul slabeste?

Da, alaptatul slabeste, insa nu toate femeile se pot bucura de acest privilegiu. In mod normal, o femeie care alapteaza pierde zilnic aproximativ 500 de calorii. Pe de alta parte, luati in calcul ca daca, in aceasta perioada veti slabi foarte mult si veti forta metabolismul, toxinele din corp vor migra in sange si, implicit, in laptele matern.

Ce alimente sunt recomandate dupa nastere?

Dupa nastere, este recomandat consumul de fier si calciu − cu alte cuvinte, lactatele, spanacul si carnea nu trebuie sa lipseasca din meniu. In plus, studiile arata ca prezenta calciului in doze normale in corp accelereaza metabolismul. De asemenea, pentru a evita depresia postnatala, proaspetele mamici ar trebui sa consume peste, deoarece acesta este bogat in Omega-3, acizi grasi benefici sistemului nervos. Pe de alta parte, slabirea ar trebui sa se accelereze cu ajutorul proteinelor, si nu prin intermediul unor restrictii alimentare.

Cand avem voie sa facem sport?

Daca nasterea s-a produs prin cezariana, atunci intreaba medicul cand iti va da voie sa incepi exercitiile fizice. Insa, daca ai nascut normal, poti incepe mai repede sportul, dar cu moderatie si cu miscari usoare. Nu uita ca organismul tau este inca fragil in aceasta perioada. Initial, ar fi ideal sa te plimbi cu bebelusul prin parc si, abia cand te simti pregatita, sa apelezi la alte forme de sport pe care sa nu le practici insa mai mult de 3 ori pe saptamana. Tine cont ca statutul de proaspata mamica iti consuma oricum mai multa energie decat orice alta activitate, asa ca nu te forta prea tare.

Hidratarea este esentiala!

Silueta ideala nu inseamna doar kilograme in minus, ci si o piele tonifiata si curata. Majoritatea femeilor insarcinate fac vergeturi, motiv pentru care este recomandat inca din timpul sarcinii sa aplici creme antivergeturi. De asemenea, hidratarea in acest moment este absolut obligatorie, deoarece ajuta la refacerea mai rapida a pielii. In perioada alaptarii, se recomanda consumul a minimum 2 litri de lichide, insa opteaza doar pentru apa sau ceai, si nicidecum pentru bauturi din comert.

Text: Madalina Manole