Cum sa pastrezi cat mai mult si mai bine alimentele in congelator

Cum sa pastrezi cat mai mult si mai bine alimentele in congelatorNimeni nu isi doreste sa mearga la cumparaturi, sa depoziteze alimentele in congelator si apoi sa constate cu stupoare, peste doua zile, ca acestea s-au stricat. Pentru a ne bucura cat mai mult timp de alimente proaspete si sanatoase, exista cateva metode care ne invata sa pastram alimentele in siguranta, metode care sunt foarte usor de pus in practica.

Cum congelezi painea

Produsele moi, cum ar fi painea, pot deveni apoase in momentul in care sunt decongelate. Pentru a evita stricarea lor, raceste-le complet inainte de a le ingheta, dupa care inveleste-le in doua pungi de plastic, iar dupa ce le dezgheti, pune un prosop de hartie in interiorul pungii pentru a inlatura umezeala.

Cum congelezi zaharul brun

Daca ai foarte mult zahar brun si stii ca nu-l vei folosi pentru o perioada lunga de timp, depoziteaza-l intr-o punga speciala, scoate aerul din ea si sigileaz-o. Se va dezgheta in aproximativ doua ore si jumatate daca punga va fi lasata, asa sigilata, la temperatura camerei.

Cum sa congelezi puiul

Poti congela puiul in ambalajul sau original atat cat timp este sigilat. Daca este impachetat bine, puiul isi va pastra calitatea aproximativ un an de zile. Aerul este cel mai mare inamic cand vine vorba despre depozitarea carnii de pui.

Cum sa congelezi pastele

Simplu… le lasi sa se raceasca, presari putin ulei de masline si le introduci intr-o punga de congelat cu fermoar. Pentru a le dezgheta, pune punga sigilata intr-o strecuratoare si varsa apa calda peste ea.

Cum sa congelezi carnea tocata de vita

Poti congela carnea tocata de vita pana la doua saptamani in ambalajul sau original, dar pentru o perioada mai lunga de atat, trebuie sa pui carnea in pungi de congelat.

Cum sa congelezi piersicile si rosiile

Fierbe-le cateva minute in prealabil, apoi pune-le in apa rece pentru a opri procesul de gatire, dupa aceea decojeste-le. Astfel, rosiile si piersicile isi vor pastra savoarea si textura si dupa ce vor fi decongelate.

Cum sa pastrezi la congelator supe si sosuri

Pentru a congela supele, foloseste un recipient din plastic subtire, dar nu-l umple cu varf, lasa putin spatiu pentru a permite dilatarea.

Text: Maria Camelia Diaconu

Nota pentru articolul «Cum sa pastrezi cat mai mult si mai bine alimentele in congelator»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *