De ce este parul blond preferatul tuturor?

Parul-blond

Daca am face o statistica sumara printre cele mai iubite actrite, cantarete, modele sau starlete din revistele pentru barbati, am observa ca majoritatea sunt blonde. Asa ca ne intrebam, firesc, de ce este parul blond preferatul femeilor si al barbatilor?Parul blond… indiciu al unui nivel crescut de estrogen

Raspunsul pare sa stea, in primul rand, in modul in care subconstientul nostru inregistreaza anumite semnale. Blondele au, in mod normal, pielea mai deschisa, iar pe acest tip de piele se vad mai usor si urmele imbatranirii, cat si semnele anumitor boli. Astfel ca, in mod inconstient, barbatii ar prefera blondele pentru ca pot observa mai usor aceste semne care, in mod indirect, scad fertilitatea si sanatatea urmasilor. De asemenea, nivelul de estrogen, hormonul feminin, este mai mare la blonde. Acestea au, de obicei, trasaturi mai copilaroase, cum ar fi nas mai mic, maxilar mai fin, barbie mai mica, umeri ingusti, piele catifelata si mai putin par pe corp, precum si mai multa energie, toate acestea fiind indicii ale unui nivel crescut de estrogen. Trebuie sa stiti insa ca mai putin de 10% dintre femeile din intreaga lume sunt blonde naturale si doar 2% au parul blond deschis, asa ca majoritatea blondelor pe care le vedeti sunt, de fapt, vopsite.

Barbatii prefera blondele pentru flirt

Mai multe sondaje au aratat ca barbatii prefera sa iasa cu blonde pentru ca perceptia generala este ca aceste femei flirteaza mai mult si sunt mai populare. Un experiment interesant dezvaluie intocmai acest lucru: o femeie si-a schimbat culoarea parului si a mers in cluburi timp de mai multe saptamani. Un observator a numarat cati barbati o abordau intr-o ora in functie de culoarea parului din acea seara. Astfel, a constatat ca, in serile in care aparea blonda, era abordata in medie de 60 de barbati, in timp ce doar 42 o abordau cand era bruneta. Acestia au dus experimentul mai departe si au aratat barbatilor fotografii cu aceeasi femeie cu parul blond, apoi brunet. Concluzia a fost surprinzatoare: mai multi barbati au spus ca femeia respectiva este mai frumoasa cu parul brunet. Astfel ca cercetatorii au inceput sa se intrebe: daca barbatii considera varianta bruneta mai frumoasa, de ce abordeaza mai des o femeie cand este blonda? Se pare ca barbatii gasesc femeile blonde mai dornice de atentie si mai abordabile, ceea ce ii face sa se simta mai increzatori si le creeaza impresia ca le pot domina mai usor.

Cat despre motivele pentru care majoritatea femeilor aleg sa se vopseasca blonde… principala cauza ar fi pentru ca isi doresc sa iasa in evidenta. Trebuie insa sa recunoastem ca titlul celebrului film in care a jucat Marilyn Monroe, „Barbatii prefera blondele”, este adevarat doar pe jumatate.

Text: Bianca Badescu