De vorba cu… Andrei Leonte

Andrei Leonte este un tanar artist care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Are factorul X, are talent, este carismatic si sustine ca muzica este singura lui optiune de a face ceva in viata. A lansat deja cateva single-uri care s-au dovedit a fi de succes si vrea sa-si cladeasca incet, dar sigur, o cariera frumoasa. Am stat si noi de vorba cu el si ne-a facut placere.Tonica: Cand a avut loc primul tau contact cu muzica?

Andrei Leonte: Nu stiu… e greu de spus. Cu totii cantam cand suntem mici, nu cred ca exista copil care sa nu cante si sa danseze prin casa, probabil ca primul contact a fost pe la 4-5 ani. Mai tarziu lumea a inceput sa-mi spuna ca stiu sa cant. Dar profi am inceput sa cant cam pe la vreo 16 ani.

Tonica: Ai factorul X si probabil ca foarte multi ti-au mai adresat aceasta intrebare. Cum ti-a schimbat viata show-ul X Factor?

In bine. X Factor nu este primul talent-show la care am participat, multa lume nu stie asta. Inainte de Megastarul de Prima a fost Fresh Starul de la National Tv. Am cunoscut-o si pe Crina Mardare acolo. Si asa a inceput parcursul meu.

Tonica: „Te sun eu” este cea mai recenta piesa a ta. Cum au luat nastere versurile acestei piese?

Sa-l intrebati pe Dragos Chircu, el le-a compus… e prima piesa pe care am scos-o la care eu nu am scris versurile. Am interpretat povestea in felul meu si m-am gandit la ale mele.

Tonica: La ce lucrezi in momentul de fata?

La un alt clip. Alta piesa in engleza. Totul va fi altfel: altfel de piesa, altfel de clip, altfel de atitudine, ne mai largim orizonturile.

Tonica: Ce inseamna pentru tine muzica?

Singura optiune de a face ceva in viata, cam asta spune tot. Nu ma vad facand altceva… poate sa scriu. Oricum imi place sa scriu, fac versuri si pentru mine si pentru altii dar… cam muzica si punct.

Tonica: Ce planuri de viitor ai?

Vreau sa scot un colind anul acesta, de vreo 2 ani incerc si de fiecare data ma trezesc prin decembrie. In rest la studio, cu baietii de la Deepside.

Tonica: Ne poti face un top 5 al melodiilor tale preferate de anul acesta?

Demons – Imagine Dragons

All of me – John Legend

Am I Wrong – Nico & Vinz

Bailando – Enrique Iglesias

Love me again – John Newman

Tonica: Cum arata o zi din viata ta?

Nu am un program. Este posibil sa ma trezesc dimineata in cazul in care trebuie sa ajung la o institutie cu program fix sau, eventual, daca avem un matinal. Merg la studio apoi plec catre emisiuni, concerte, poate iau pranzul cu cei de la casa de productie si asa mai departe. Sunt foarte multe variabile, dar cam acestea sunt elementele in mare.

Tonica: Ti-ai dori ca muzica ta sa ajunga dincolo de granitele tarii?

Normal, oricine ar vrea. Drumul este deja pavat de altii, chiar a fost un lucru foarte imbucurator ce a inceput acum 6-7 ani cu Ackent, cu Morandi, cu Inna care au trecut granita. O incercam si pe asta, deocamdata e valul in romana la noi peste care nu poti sa treci chiar daca ai vrea. Dar fiecare piesa pe care o scoatem in romana are si o varianta in engleza, daca e sa prinda bine, daca nu… nu.

 

Text: Ruxandra Dumitrescu