Decorul Feng Shui din dormitor iti imbunatateste viata amoroasa. Iata ce trebuie sa faci!

Feng Shui-ul este stiinta care ne ajuta sa intelegem mai bine mediul inconjurator, felul in care putem interactiona, „comunica” cu acesta si, totodata, cum putem trai in armonie cu el. Natura si tot ce ne inconjoara este energie, nu o spunem noi, o spun chinezii si studiile nenumarate ce au avut la baza acest aspect, iar faptul ca suntem influentati de puterea sa nu ar trebui sa fie o uimire pentru nimeni.

Spatiul in care locuim, dar si spatiul in care ne desfasuram activitatea, este extrem de important pentru fiecare persoana in parte si ne poate influenta, in functie de energiile anuale, in bine sau in rau. Cunoasterea acestor aspecte, si expertiza realizata de un maestru Feng Shui, ne poate imbunatati viata, intocmai prin anihilarea energiilor negative si potentarea energiilor pozitive.

Dormitorul este un spatiu important intr-o locuinta deoarece este locul unde ne odihnim si unde avem intimitate. Ia in considerare principiile din Feng Shui si aplica-le in propria camera astfel incat sa-ti creezi o conexiune mai puternica cu partenerul tau!Iata cum trebuie sa ne reamenajam locuinta in 2017! Remedii Feng Shui de la maestrul international Cristina Groza

Lasa energia „chi” sa circule

Energia „chi” este considerata energia vietii sau forta care ne ofera vitalitate, iar aceasta trebuie sa fie libera sa circule cu atat mai mult in dormitor, locul in care ne refacem fortele pentru o noua zi. Cu alte cuvinte trebuie sa-i indepartam din cale obstacolele, aglomerarea. Nu trebuie sa avem un dormitor incarcat nici de mobila si nici de ornamente masive. De asemenea, hainele trebuie aranjate in dulap fara a fi ingramadite, iar scaunele, fotoliile si alte zone de stat trebuie lasate goale. Nu aruncati haine pe scaune si nu adunati obiecte sub pat. Nu ornati dormitorul cu oglinzi. Energia Chi se blocheaza astfel si somnul va fi unul obositor.

Asaza-ti patul in locul potrivit

Chinezii acorda o foarte mare importanta asezarii patului intr-un  dormitor, prin urmare, pentru a obtine un somn profund si odihnitor si, totodata, pentru a aduce un plus relatiei sexuale, urmeaza-le exemplul. Spatiul dintre usa si geam sau dintre doua usi sau doua geamuri este extrem de important si are un flux de energie puternic. Nu aseza niciodata patul cu fata la geam sau la usa si, nicidecum, intre doua usi sau intre doua geamuri. Energia benefica chi va iesi si te vei trezi epuizat si obosit. In plus, chiar si in cultura noastra, asezarea cu picioarele spre usa este considerata „pozitia mortului”. Este benefic ca patul sa nu se afle intre doua intrari sau iesiri, insa, majoritatea locuintelor de astazi au usa vizavi de geam, iar patul va cadea, vrand sau nevrand, in mijloc.

Idei ingenioase pentru a-ti redecora dormitorul

Satisface toate cele 5 simturi

Trebuie sa consideram dormitorul ca o oaza de liniste si relaxare, prin urmare, ar trebui sa incercam sa satisfacem toate cele 5 simturi. Recomandarile noastre sunt covoarele moi, paturile pufoase, uleiurile parfumate, florile naturale, culorile deschise si discrete, semi-lumina si o muzica relaxanta, ascultata in surdina, care, pe cat posibil, sa provina din camera alaturata.

Indeparteaza „Sha Chi-ul”

Sha Chi este energia negativa, opusa chi-ului, care aduce necazuri si neplaceri. In dormitor, aceasta poate fi reprezentata de hainele murdare, dezordinea si murdaria, praful, planetele ofilite si orice alte obiecte care nu-si au locul acolo. Este de prisos sa mai spunem ca in dormitor nu este recomandat sa ai televizor, calculator sau orice alt obiect electronic. Acestea perturba somnul si concluzia este argumentata nu doar de maestrii Feng Shui, ci si de diferite studii internationale. Ar fi indicat sa ai un ceas desteptator si sa-ti lasi telefonul mobil in camera cealalta.

Decorarea dormitorului: aspecte de care sa tii cont

Nu transforma dormitorul in birou

Nu incerca sa distrugi energia existenta in dormitor cu activitati care nu au nimic de-a face cu acest spatiu. De exemplu, nu manca in pat si nu aduce aici laptopul pentru a rezolva o sarcina urgenta. Poti face acest lucru in living daca nu ai o incapere destinata exclusiv biroului. In plus, partenerul tau nu se va simti absolut deloc confortabil ca tu sa te asezi langa el in pat, in timp ce raspunzi la un mail de servici si faci o ultima corectura pe proiect.

 

Sursa foto: hepta.ro

Text: Madalina Manole