Horoscop chinezesc: previziuni astrologice pentru anul 2017

Cristina Groza, singurul maestru Feng Shui din Romania acreditat de Asociatia Internationala de Feng Shui si Presedinte al filialei din tara noastra, ne-a acordat un interviu, in exclusivitate, despre previziunile astrologice pentru anul 2017, din punct de vedere al horoscopului chinezesc. Iata care sunt zodiile favorizate in anul Cocosului de Foc!Conform astrologiei chinezesti, din luna februarie se intra in noul an chinezesc. La ce sa ne asteptam de la 2017?

Da, din punct de vedere popular si al traditiilor, deja din data de 28 ianuarie se incep sarbatorile pentru intrarea in Noul An, insa, practic, abia din 4 februarie se intra in Noul An, si acesta va fi Anul Cocosului. Pe de alta parte, 2017 este Foc In, este un an care favorizeaza panica si oamenii vor fi mult mai predispusi catre aceasta stare. Este un an mai emotiv, un an in care ni se cere sa vorbim mai mult despre noi, sa ne expunem problemele si astfel sa ne eliberam. Daca nu vom face asta, vom avea tendinta sa explodam si sa-i afectam si pe cei din jur sau, de ce nu, chiar sa facem implozie si sa ne afectam pe noi insine. Oamenii vor avea tendinta in 2017 sa se agite mai mult, sa se streseze mai mult, sa se precipite mai mult si astfel riscul atacurilor cardiovasculare va fi mai mare. De asemenea, fiind Foc In, este un an in care femeile vor fi mai afectate. Sfatul meu este, pentru cei care se stiu cu istoric medical in aceasta zona, sa-si tina sub control sanatatea si sa invete sa se relaxeze.

Iata cum trebuie sa ne reamenajam locuinta in 2017! Remedii Feng Shui de la maestrul international Cristina Groza

Totodata, va fi un an mai intelectual, al introspectiilor, un an psihologic, care va trezi in oameni dorinta de cunoastere si de cercetare. Focul In cere sa se inteleaga inainte de a se actiona si, din acest punct de vedere, este bine pentru noi toti, caci vom cerceta mai mult decat de obicei. Punctez ca si in 2017 Focul si Metalul vor fi in conflict. Focul ataca practic Metalul, cu alte cuvinte va fi, asemenea lui 2016, un an al conflictelor pe plan international.

Pe de alta parte, Cocosul este Floarea Iubirii si aduce mai multe povesti de dragoste, este un an al casatoriilor. De exemplu, a aparut filmul Lala Land, un musical care descrie o frumoasa poveste de iubire. Ei bine, parerea mea este ca acesta va castiga multe premii Oscar tocmai pentru ca aduce acea sensibilitate si emotie de care are nevoie anul Cocosului.

Ce zodii vor trebui sa fie mai precaute in anul 2017?

Horoscopul vorbeste despre generalitati, iar pentru a putea vorbi despre tendintele in destinul unei persoane trebuie sa-i calculezi data nasterii, tinand cont de an, luna, zi si ora. In acest caz, noi o sa trasam cateva tendinte la modul general. In astrologia chineza, putem sa spunem, plecand de la anul nasterii, ca anumiti nativi vor fi mai afectati, ceea ce inseamna ca li se va cere mai mult, li se va cere, practic, sa-si invete lectiile. Ei bine, in 2017, tinand cont ca este Anul Cocosului, cei care vor fi mai incercati si carora li se va cere rigurozitate vor fi cei nascuti in an de cocos (1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017). De ce se intampla asta? Pentru ca, explicand cu alte cuvinte, prin anul nasterii, acestia il provoaca tocmai pe Marele Duce al Anului, care este Cocosul.

Cristina Groza, singurul maestru Feng Shui din Romania acreditat IFSA

De asemenea, cei nascuti in an de Iepure (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1998, 2011) trebuie sa aiba grija anul acesta. In astrologia chineza Iepurele si Cocosul sunt in conflict, si atunci cei nascuti in an de Iepure trebuie sa evite conflictele de orice fel si pe orice plan, dar trebuie, totodata, sa faca schimbari majore in viata lor.

Ce ar trebui sa faca cei nascuti in an de Cocos sau Iepure pentru a depasi cat mai bine acest an?

Cocosilor li se cere sa nu faca lucruri pe ascuns, caci vor fi prinsi, si sa nu-si insele partenerii, caci vor fi demascati. Pentru acesti nativi, in 2017 se pot afla secrete din trecut. Pe de alta parte, Iepurilor li se cere sa faca modificari in casa, schimbari de locuinta, sa calatoreasca, dar sa evite, in acelasi timp, toate situatiile de risc, mai exact, sa-si ia toate precautiile necesare astfel incat sa evite accidentele de orice fel.

In plus, exista totemuri care se pot purta, dar sunt doar simbolice. Cocosul are o relatie de armonie cu Dragonul si teoria spune sa-i dam Cocosului un Dragon pentru a-l imbuna. Adica putem purta o bratara sau un pandantiv cu dragon. Insa, trebuie sa fim constienti ca simpla lor purtare nu este suficienta si ca acestea sunt doar o ancora care sa ne reaminteasca ca trebuie sa fim extrem de atenti in anul respectiv.

Pe de alta parte, care zodii vor fi favorizate in anul 2017?

In astrologia chineza, in metafizica chineza sau in Sistemul Coloanelor Destinului, mai exista o notiune. Se cheama Nobilul, un fel de Inger ajutator, care se manifesta prin oamenii de langa noi si nu neaparat printr-o entitate divina. Anul acesta Cocosul este si el un Nobil si toate persoanele nascute in An de Nobil, adica in an care se termina in cifra 6 sau in cifra 7, vor fi favorizate. Pentru activarea acestor beneficii, li se cere ca si ei, la randul lor, sa devina nobili. Trebuie sa inceapa sa acorde si ei ajutor neconditionat si acesta li se va intoarce inzecit.

Pe de alta parte, Cocosul fiind Floarea Iubirii, in mod particular, vor trai povesti de dragoste fantastice si vor avea experiente minunate cei nascuti in an de Dragon (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 1999, 2012), an de Sobolan (1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008) si an de Maimuta (1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016).

Text: Madalina Manole