Iata cum trebuie sa ne reamenajam locuinta in 2017! Remedii Feng Shui de la maestrul international Cristina Groza

Feng Shui este o stiinta veche de peste 6000 de ani ale carei aplicari si teorii ne pot imbunatati considerabil viata. Practic, Feng Shui studiaza spatiul in care locuim din punct de vedere energetic. In urma unor calcule riguroase si a utilizarii celor 5 elemente primordiale, apa, pamant, lemn, metal si foc, ne putem echilibra si armoniza viata, prin atragerea unor energii pozitive si anularea unor energii negative.

Pentru ca energiile se schimba de la an la an, am stat de vorba cu Cristina Groza, singurul maestru Feng Shui din Romania acreditat de Asociatia Internationala de Feng Shui si Presedinte al filialei Feng Shui din tara noastra, despre cum ar trebui sa ne amenajam locuinta anul acesta astfel incat sa atragem energiile benefice noua.



Horoscop chinezesc. Iata care sunt previziunile astrologice pentru anul 2017, dezvaluite de maestrul Feng Shui Cristina Groza!

Ce amenajari sau reamenajari trebuie sa facem in 2017 pentru a ne atrage energiile benefice in casa?

Din punct de vedere Feng Shui exista ciclurile de 20 de ani, atunci cand Jupiter, considerat Marele Benefic in astrologia europeana, si Saturn, numit si Invatatorul Divin, se intersecteaza. Din 2004 am intrat intr-un astfel de ciclu. Ei bine, acele energii pe 20 de ani le poate calcula doar un specialist Feng Shui. In lipsa acestuia, cel mai bine este sa ne amenajam casa dupa regula „less is more”.

Insa, exista si energii anuale care ne pot influenta si pe care le putem remedia sau activa. Anul 2017, anul Cocosului de Foc, este un an intelectual, energia cifrei 1 este foarte puternica, iar acum aceasta se va gasi in mijlocul casei sau in mijlocul oricarei zone.

In zona de Sud a casei va aparea o energie a obstacolelor si, pentru a o anihila, este bine sa punem in zona aceea un vas cu apa sarata. Vasul trebuie sa fie transparent sau negru si sa aiba gura larga. Punem un pumn de sare in vas si apa o schimbam o data pe saptamana.

Totul despre Feng Shui, stiinta care ne imbunatateste viata

De asemena, in zona de Nord a casei si in zona de Sud-Vest avem doua energii de metal care pot aduce probleme in sfera juridica sau in sfera legala si, totodata, pot aduce probleme de respiratie, probleme legate de zona capului sau probleme ale cavitatii bucale. Este bine sa punem in zonele acelea un element de lemn. De exemplu, 1, 3 sau 4 bambusi in vas de apa sau obiecte din lemn albastre, verzi si chiar si negre.

Culorile sunt remedii importante in Feng Shui. Ce ne recomanzi sa purtam anul acesta?

Ar trebui sa purtam, asa cum o sa vedeti ca o vor cere si tendintele in moda, rosu, roz, fuchisa, auriu, argintiu metalizat, alb si gri. Cat despre casa, in lipsa unui maestru Feng Shui, cel mai bine incercam sa pastram o atmosfera neutra si sa folosim obiectele decorative colorate doar pentru a da accente de culoare.

Text: Madalina Manole