Deficitul de acizi graşi Omega-3 şi depresia

acizi graşi Omega-3Alimentele ce conțin acizi grași Omega-3 sunt esențiale pentru sănătate.

Aceşti acizi graşi Omega-3 sunt o componentă importantă a membranelor celulare. În plus, organismul are nevoie de ei pentru o bună funcționare a sistemului imunitar, pulmonar, cardiovascular și endocrin. Astfel că deficitul de Omega-3 poate avea efecte negative asupra sănătății.

Specialistul Gianluca Mech explică cum deficiența de Omega-3 poate favoriza apariția mai multor afecțiuni cu care ne-am putea confrunta în contextul deficitului de acizi graşi Omega-3.

Omega 3 forte  de la Naturalis contine o formulă concentrată de acizi graşi polinesaturaţi din ulei de peşte şi Vitamina E, care contribuie la restabilirea echilibrului nervos, contribuie la stimularea vitalităţii intelectuale şi are rol în reducerea riscului cardiovascular. Iritarea și uscăciunea pielii

Dacă organismului îi lipsesc acizi grași Omega-3, unele dintre primele semne ar putea apărea la nivelul pielii. De exemplu, pielea sensibilă, uscată sau chiar acneea pot fi semne ale deficitului de omega-3 la unele persoane. Grăsimile omega-3 îmbunătățesc acțiunea barierelor cutanate, prevenind deshidratarea și protejând pielea de iritații. În plus, apariția acneei poate fi o indicație indirectă a deficitului de omega-3 la unii oameni. Studiile au demonstrat faptul că Omega-3 reduce inflamația, despre care se știe că declanșează acneea. De aceea, consumul de alimente bogate în Omega-3 este important pentru menținerea sănătății optime a pielii.

Depresia

Grăsimile Omega-3 sunt o componentă esențială a creierului și se știe că au efecte neuroprotectoare și antiinflamatoare. Ele pot chiar ajuta la tratarea bolilor neurodegenerative și a tulburărilor cerebrale, cum ar fi boala Alzheimer, demența și tulburarea bipolară. Multe studii arată o legătură între deficitul de Omega-3 și o incidență mai mare a depresiei. Deși sunt mulți factori care contribuie la dezvoltarea tulburărilor de sănătate mintală, o dietă bogată în Omega-3 poate ajuta la reducerea riscului apariției acestor probleme.

Ochi uscați

Grăsimile Omega-3 joacă un rol în sănătatea ochilor, inclusiv în menținerea umidității acestora și producerea de lacrimi. Din acest motiv, medicii prescriu adesea suplimente Omega-3 pentru a ajuta la ameliorarea sindromului ochilor uscați. Simptomele acestei afecțiuni includ disconfort ocular și chiar tulburări de vedere.

Durere și rigiditate articulară

Este cumva normal să experimentați dureri și rigidități articulare odată cu trecerea anilor. Există studii care au dovedit că administrarea de suplimente Omega-3 ajută la reducerea durerilor articulare și la creșterea rezistenței articulațiilor, spune specialistul.

Schimbări la nivelul părului

La fel cum grăsimile Omega-3 ajută la hidratarea pielii, ele pot ajuta și la menținerea sănătății părului. Modificările texturii și densității părului pot indica un deficit de Omega-3. Dacă vă confruntați cu porbleme precum căderea părului, ați observat că firul de păr se subțiază, e din ce în ce mai uscat și fragil, Omega-3 ar putea ajuta.

Omega 3-6-9 vegetal Naturalis este un supliment alimentar care furnizează organismului acizi graşi Omega 3, Omega 6 ăi Omega 9 proveniţi din ulei din seminţe de in, ulei din seminţe de şofrănel, ulei din seminţe de luminiţa-nopţii, ulei din seminţe de floarea-soarelui.

Alimente bogate în acizi grași Omega-3

Macrou

Somon

Ulei de ficat de cod

Hering

Stridii

Sardine

Caviar

Semințe de in

Semințe de chia

Nuci

Boabe de soia