Depresia accelereaza procesul de imbatranire

 Depresia accelereaza procesul de imbatranireDepresia accelereaza in mod dramatic procesul de imbatranire celulara, avertizeaza specialistii. Testele au aratat ca celulele erau imbatranite din punct de vedere biologic la persoanele care suferisera o depresie in trecut. Cercetatorii olandezi au comparat structurile telomerilor (regiuni de ADN repetitiv situate la capatul ficarui cromozom liniar) la 2.400 de persoane cu si fara depresie.

Telomerii persoanelor care suferisera de depresie erau in mod semnificativ mai scurti fata de ai acelora care nu se confruntasera de-a lungul vietii cu o astfel de problema. Expertii spun ca aceasta diferenta indica o imbatranire intre 4 si 6 ani. Specialistii de la VU University Medical Centre din Olanda si colegii lor din Statele Unite au descoperit ca pacientii cu depresie cronica aveau cei mai scurti telomeri. Pentru a preveni depresia, miscarea fizica este foarte importanta si sa nu uitam de ajutorul de specialitate care este mai mult decat necesar.

 

Text: Ruxandra Raica

noiembrie 15th, 2013 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate