Depresiile pot duce la accidente vasculare cerebrale

Depresiile pot duce la accidente vasculare cerebraleUn nou studiu relateaza ca depresiile femeilor pot duce la accidente vasculare cerebrale. In sase ani de cercetare a femeilor, in urma studiului Nurses’ Health, s-a descoperit ca, daca in viata unei femei au fost nenumarate momente de depresie, acest lucru este asociat cu un risc mai mare cu pana la 29% de a face accident vascular cerebral, luand in considerare chiar si alti factori de risc care duc la aceasta problema. De asemenea, mai grav este ca femeile care iau antidepresive au un risc de 39% de a face un accident vascular cerebral.

“Nu cred ca utilizarea medicamentelor in sine este cauza principala a acestui risc. Acest studiu nu sugereaza ca oamenii depresivi trebuie sa inceteze administrarea medicamentelor antidepresive pentru a reduce acest risc”, a declarat Kathryn Rexrode, medic asociat la Brigham si la Spitalul de Femei din Boston, Massachusetts. In comparatie cu femeile fara depresii, cele depresive petrec mai mult timp singure, sunt fumatoare si, in general, nu au activitati extrajob sau extrafamiliare. De asemenea, acestea pot avea pe parcursul vietii  probleme de sanatate cum ar fi boli de inima, diabet sau hipertensiune arteriala. “Persoanele care isi fac controale medicale periodic sau pur si simplu adopta o alimentatie sanatoasa si un stil de viata sanatos nu se vor confrunta cu depresiile”, a declarat Kathryn Rexrode, asistent profesor in medicina la Harvard Medical School.

Text: Andreea Popescu

august 16th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate