Diabetikus, pastele indicate in alimentatia diabeticilor

Stire nutritieProblema alimentatiei in cazul persoanelor cu diabet a fost si va ramane intotdeauna un subiect de mare interes. Cu totii stim ca bolnavii de diabet nu pot consuma, spre deosebire de ceilalti, orice tip de aliment.

Dar ce faci cand iti doresti sa mananci o portie de paste, insa in schimb ramai doar cu gandul, si asta pentru ca medicul nu iti da voie sa le consumi? Ei bine, pastele Diabetikus, care au un continut redus de glucide si care sunt recomandate diabeticilor, iti vin in ajutor.

Aceste paste au in compozitia lor ingrediente precum faina de grau dur, gluten vital, fibre de ovaz si apa, lucru care le face potrivite si de neinlocuit in alimentatia diabeticilor. Mai mult decat atat, un pachet de paste Diabetikus contine 297 kcal, 30,1 g fibre, 42 g carbohidrati si 1g grasimi. Glutenul vital este utilizat pentru imbogatirea in proteine a pastelor destinate alimentatiei in perioadele in care necesitatile proteice sunt mai mari (crestere, convalescenta, graviditate, lactatie) si alimentatiei pentru diabetici si obezi.

Pentru ca aceste paste sunt indicate in cazul persoanelor care se confrunta cu astfel de afectiuni, modul de preparare difera fata de cel al pastelor normale. Pastele Diabetikus au nevoie de 12-15 de minute pentru a fi fierte si gata de mancat. Pastele Diabetikus pot fi achizitionate de aici.

Text: Andreea Popescu