Dietele restrictive nu dau rezultate pentru ca nu sunt acceptate de creier

Dietele restrictive nu dau rezultate pentru ca nu sunt acceptate de creierOrice nutritionist stie ca exista situatii in care pacientii sunt flamanzi incontinuu. Explicatia este ca toate impulsurile sunt controlate de creier, iar atunci cand dieta tinuta este una foarte restrictiva sau abordata imediat dupa un stil de viata incorect, cu o alimentatie dezechilibrata, creierul nu proceseaza rapid informatia si induce senzatiile de foame cu caracter permanent. Cercetatorii americani vin cu idei noi cu privire la diete.

Ei sunt de parere ca majoritatea dietelor esueaza din cauza faptului ca nu suntem pregatiti psihic pentru inceperea unei diete. Acestia, studiind un fenomen numit “autostimulare”, au ajuns la concluzia ca, atunci cand nu ai avut un stil de viata sanatos, inainte de dieta trebuie sa tii o cura de detoxifiere. Echipa de la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York a facut experimente pe soareci, preluand celule din toate organele acestora. Astfel, au constatat ca lipsa de alimente sanatoase este daunatoare creierului, lucru valabil si la oameni. Daca nu ati inteles ideea: lipsa nutrientilor esentiali, pe care ii luam doar din alimente sanatoase (fructe, legume, carne slaba), ne poate induce senzatia de foame incontinuu, din cauza ca organismul, la fel ca si creierul, nu si-a primit cota corecta de elemente nutritive obligatorii. Acest lucru poate duce la cresterea nivelurilor de substante chimice din creier, urmata de eliberarea de grasimi in organism. Aceasta pare a fi o veste proasta pentru toti cei care tin dieta, pentru ca dietele sunt, in general, foarte restrictive caloric, ceea ce duce intr-un final la starea de infometare permanenta. Asadar, nutritionistii recomanda ca dietele sa fie de lunga durata, dar nu foarte restrictive, ci mai mult bazate pe alimente sanatoase, bogate in nutrienti esentiali.

august 3rd, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate