Dr. Menciniscopschi: “Crezi ca stii ce bei?”

Cu prilejul lansarii noii carti scrise de dr. Mencinicopschi, “Crezi ca stii ce bei?”, am dorit sa aflam mai multe despre ce inseamna o apa pura, de cata apa ai nevoie in fiecare zi si cum te poti hidrata astfel incat sa iti mentii sanatatea. Am aflat cata apa beau vedetele, plus o tehnica inedita de a te hidrata!

Andreea Marin, gazda evenimentului de lansare a cartii lui dr. Mencinicopschi, a povestit cum i-a schimbat hidratarea corespunzatoare intreaga viata – de la un somn odihnitor pana la o piele cu aspect mai tanar. In plus, am aflat cum se face un test de puritate a apei si multe detalii interesante despre consumul de apa de la Carmen Bruma, Florentina Opris si Cornelia Marin!Cum se face testul de puritate a apei

“Felul in care mancam si felul in care bem devin o parte extrem de importanta a vietii noastre, dar si a tineretii noastre. Publicarea acestei carti ne ajuta, pe fiecare dintre noi, sa facem un extrem de simplu test de puritate a apei”, mentioneaza Andreea Marin, gazda evenimentului.

Testul de puritate a apei ne ajuta sa aflam cat de pura este apa pe care o bem si care este nivelul de nitrati. Andreea Marin ne invata cum se face testul de puritate a apei:

  1. Tinem testul de puritate a apei in apa timp de 2 secunde.
  2. Lasam testul deoparte timp de 1 minut, apoi citim rezultatul.
  3. Pentru a afla cat de pura este apa, comparam nuanta pe care a capatat-o testul cu nuantele specificate pe ambalajul testului de puritate a apei.

A bea nu este acelasi lucru cu a te hidrata!

Dupa ce te asiguri ca apa pe care o bei este sanatoasa si nu contine un nivel periculos de nitrati, de peste 10 mg, calculeaza-ti necesarul zilnic de apa. Personalitatile cu care am stat de vorba in cadrul evenimentului iti ofera sfaturi practice si eficiente pentru o buna hidratare!

Florentina Opris: “Important este nu sa consumi apa, ci important este sa stii cum s-o bei. Eu beau doi litri de apa pe zi, dar o mestec. Nu o torn pe gat pur si simplu, pentru ca asta nu inseamna hidratare, ci plimb apa prin tot cerul gurii, astfel incat ea sa ma hidrateze.”

Cornelia Marin: “Cred ca fiecare om are un alt necesar de apa. Conteaza foarte mult mediul in care desfasori activitatea, conteaza foarte mult ce alimentatie ai, pentru ca poti sa ai o alimentatie bazata pe fructe si legume – in acest caz, cantitatea de apa pe care o consumi trebuie sa fie mai mica. Pana la urma, fiecare trebuie sa-si asculte organismul.”

Carmen Bruma: “Necesarul meu de apa si al oricarui om care isi doreste sa fie sanatos ar trebui sa fie cam de 35 ml pe kilogram-corp. Am avut grija ca in perioada sarcinii sa-mi maresc aportul de apa – au fost zile in care am baut aproape patru litri de apa. Acest lucru m-a ajutat foarte mult.”

Dr. Mencinicopschi: “Nu exista sanatate in afara hidratarii, iar a bea nu este totuna cu a ne hidrata. Pentru ca apa sa ramana in corpul nostru, apa trebuie mancata. Amestecata cu saliva, care contine bio-surfactanti, apa ajunge tocmai la conditia ei, de a ramane in corp, de a ne hidrata.”

Text: Raluca Baciu