2 plus 1

shutterstock 51286690“La Rochefocauld: dragostea este asemeni febrei; nu le putem stapani pe nici una si nici nu putem limita durata sau intensitatea lor.” 

 Cred in aceasta rubrica. Ea se adreseaza tuturor varstelor. Parte din ea este izvorata din propria experienta, completata cu lecturi si discutii cu oameni mai tineri, mai maturi, care iubesc, sunt iubiti, au experiente de viata fericite sau mai putin fericite, dar care merita sa traiasca frumos povesti de dragoste si sa nu renunte la sperante.

Cred ca sunt putine cupluri care se pot lauda cu o experienta de genul acesta in viata lor sexuala. E nevoie de multa “deschidere” din partea ambilor parteneri pentru a ajunge si a accepta un astfel de nivel, dar asta nu inseamna ca e ceva atat de greu de realizat.

Sexul in trei – pentru ca pana la urma despre asta e vorba – este o fantezie atat pentru barbati, cat si pentru femei. Este important ca ambii parteneri sa atinga o anumita maturitate in relatia de cuplu si, bineinteles, in viata sexuala, fiindca trebuie sa fiti pregatiti pentru o astfel de experienta, trebuie sa puteti face “echipa” in trei. Cand unul dintre parteneri si-ar dori sa introduca o a treia persoana in dormitorul vostru, e important sa realizati si sa intelegeti faptul ca succesul acestui experiment depinde de regulile si conditiile stabilite in cuplu, cat si de alegerea potrivita a celui de-al treilea partener, reusind sa eliminati astfel riscul unor probleme de gelozie sau al unor situatii neplacute. Respectul fata de partenerul tau din relatia de cuplu trebuie sa fie o prioritate. Stabiliti foarte clar de la inceput pana unde vreti sa mergeti si care sunt limitele de natura sexuala la care veti ajunge alaturi de al treilea partener. Nu incercati sa fortati scenariul stabilit de voi in timpul “petrecerii sexuale”, mai ales ca sunteti la prima experienta de acest gen. 

Daca va doriti amandoi sa “traiti” o astfel de experienta, este important sa alegeti impreuna genul de partener pe care-l cautati, indiferent ca este vorba de un barbat sau o femeie. In general, barbatul prefera sexul in trei alaturi de doua femei. Incercati sa cautati un partener bisexual sau heterosexual care este atras de acest gen de experienta sexuala, dar care, in acelasi timp, este atras si de voi doi. Daca incercati sa va “combinati” cu o lesbiana sau un gay, e clar ca interesul sexual al “invitatului” va fi indreptat doar catre unul dintre voi, situatie in care vor aparea dezechilibre in pat.

 

In mod cert, apare intrebarea: pe cine sa luam?                 

  Apar dileme cu privire la persoana care va fi aleasa: o persoana cunoscuta sau un strain? E de vazut. Daca cunoasteti un prieten/prietena care a afirmat ca a avut astfel de experiente, puteti incerca sa-i faceti o propunere, dar la fel de indicat este sa nu faceti “echipa” cu prieteni apropiati, cu care aveti o relatie stransa mai ales daca sunteti la prima experienta. Daca persoana aleasa este un strain, incercati sa aflati cat mai multe despre el/ea. Nu va grabiti sa treceti la fapte. Intalniti-va de cateva ori cu el/ea si descoperiti cat mai mult din viata lui/ei sexuala.

 

Unde-l gasiti pe al treilea partener?                     

  Daca frecventati locuri de genul cluburi, discoteci sau baruri, aveti sanse sa gasiti ceea ce cautati mai ales daca abordati voi persoana care va intereseaza. E bine sa incercati sa va dati seama daca exista si o atractie sexuala inainte de a face propuneri. Daca flirtul se poate transforma, la un moment dat, intr-un dans lasciv, treaba asta poate sa va spuna multe. Puteti naviga pe site-urile cu anunturi matrimoniale sau cele dedicate swingerilor si veti gasi inscrisi care isi exprima preferintele pentru o experienta sexuala alaturi de un cuplu. In functie de mediul social in care va “invartiti”, este posibil sa puteti merge la petreceri cu o anumita tematica, la care participa persoane “open-mind”, fara obligatii sentimentale, carora le-ar surade o astfel de propunere.

Nu uitati de riscul contractarii unei boli cu transmitere sexuala si luati-va masurile de rigoare daca treceti la fapte.

   Ati reusit? A fost placut? V-ati simtit bine? Foarte frumos. E bine sa fim realisti si sa ne dam seama ca a fost doar o experienta sexuala ce nu implica si nu a implicat sentimente din partea niciunuia dintre voi. E timpul sa reveniti la relatia voastra cu atat mai mult cu cat ati trecut peste actul sexual in trei, ceea ce inseamna ca intre voi doi exista o relatie de dragoste foarte puternica si, daca veti mai avea chef pe viitor, ati putea repeta experienta.

Nu uitati ca sexul in trei nu inseamna o relatie!

Text: Vladimir Toma