Excesul de sare ar putea declansa aparitia bolilor autoimune

Excesul de sare ar putea declansa aparitia bolilor autoimuneConsumul de sare in exces creste riscul hipertensiunii arteriale, un factor important in ceea ce priveste problemele cardiovasculare. Noi studii au dezvaluit insa faptul ca sarea joaca un rol negativ in ceea ce priveste bolile autoimune, precum diabetul tip 1, scleroza in placi, artrita reumatoida etc.

In urma unor noi experimente s-a observat faptul ca soarecii modificati genetic cu o dieta bogata in sare prezentau mai multe sanse de a suferi de afectiunea numita scleroza in placi fata de soarecii a caror dieta era una normala. In cazul rozatoarelor cu un aport crescut de sare, s-a modificat numarul de celule Th17, care sunt implicate in formarea bolilor autoimune.

Cercetatorii au remarcat, de asemenea, o crestere a celulelor responsabile de inflamatie la persoanele care consumau mancare tip fast-food. Incercati sa evitati astfel de mancaruri, in loc de sare incercati sa utilizati mirodenii, ierburi aromate, si nu consumati mai mult de 5 g de sare pe zi. Descoperirile au fost consemnate in Jurnalul Nature.

Text: Ruxandra Raica

martie 13th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate