Exercitii de fitness cu antrenorul Octavian Hart

Pentru ca o silueta perfecta nu inseamna doar o dieta echilibrata, ci presupune si miscare fizica, antrenorul de fitness Octavian Hart ne va prezenta cateva exercitii care se pot face cu usurinta chiar si acasa.

Octavian Hart este antrenor de fitness si nutritionist, pasionat de culturism, pe care il practica inca din anul 1989, fiind castigatorul Cupei Federatiei Romane de culturism in anul 1997. In interviul acordat pentru Tonica Tv, Octavian recunoaste ca muschii sunt un atu al barbatilor si critica folosirea steroizilor, fara recomandare medicala, pentru a creste masa musculara.

Pentru ca stie cat de important este sportul, dar este constient si de faptul ca lipsa timpului si rutina zilnica sunt aliatii principali ai sedentarismului, antrenorul ne-a recomandat cateva exercitii fizice pentru intarirea coapselor, a fesierilor si a abdomenului, zone importante carora orice femeie ar trebui sa le acorde importanta.

 Tonica Tv: Cum arata, in viziunea ta, un program de slabire eficient?

Octavian Hart: “Un program de slabire eficient trebuie sa includa exercitii cardiovasculare, adica pedalare pe bicicleta, alergare usoara sau mers pe banda stationara sau in aer liber, inot, exercitii cu stepperul sau cu aparate eliptice. Acestea ar trebui practicate zilnic sau aproape zilnic. Un program de slabire eficient, de asemenea, trebuie sa includa exercitii fizice punctuale la sala de fitness, facute sub indrumarea unui specialist. Este recomandat ca acestea sa se faca de cel putin 4 sau 5 ori pe saptamana. E bine sa ai o zi sau doua zile de pauza, pentru ca organismul trebuie sa se refaca. Nu trebuie uitat nici de alimentatie, care este determinanta in orice program de slabire.”

 

Exercitii pentru coapse si fesieri

Exercitiile recomandate de antrenorul Octavian Hart in materialul video sunt destinate intretinerii coapselor si muschilor fesieri. Urmand instructiunile, veti reusi sa obtineti niste picioare sculptate si un posterior ferm, scapand de celulita si, in acelasi timp, intarindu-va musculatura. Genuflexiunile si fandarile executate corect sunt cele mai bune exercitii recomandate pentru aceste zone. Se pot folosi greutati sau, pentru a fi la indemana tuturor, exercitiile se pot executa cu propria greutate corporala.

 

Exercitii pentru abdomen

Stratul de grasime depus pe abdomen poate parea imposibil de dat jos, insa nu este chiar asa. O vointa de fier, o dieta adecvata si cateva exercitii fizice cu tinta directa vor fi cea mai buna arma impotriva colaceilor inestetici. In materialul video, antrenorul Octavian Hart ne exemplifica o serie de exercitii care pun in miscare atat muschii abdominali inferiori, cat si pe cei superiori. Instructorul atrage atentia si asupra modului in care respiram in timpul exercitiilor, cu precadere in timpul executarii abdomenelor. Se va expira aerul intotdeauna in momentul efortului si se va inspira in momentul relaxarii. Acest sfat ajuta la o mai buna contractare a muschilor abdominali.

Pentru mai multe informatii legate de fitness si nutritie, accesati www.hartoctavian.ro

 

 

Text: Madalina Manole