Exercitiile fizice, la fel de eficiente ca medicamentele in alungarea migrenelor

Exercitiile fizice, la fel de eficiente ca medicamentele in alungarea migrenelorUltimele cercetari au validat ideea conform careia exercitiile fizice sunt la fel de bune ca medicamentele in alungarea migrenelor.

O migrena tipica afecteaza jumatate din cap si dureaza de la 4 la 72 de ore. Simptomele includ greata, varsaturi, sensibilitate crescuta la lumina si la sunete.

Un grup de cercetatori suedezi a analizat rezultatele pe care le au exercitiile fizice in tratamentul preventiv al migrenelor comparativ cu exercitiile de relaxare sau cu medicamentele pe baza de topiramat.

Concluzia la care au ajuns este ca exercitiile fizice pot constitui o alternativa eficienta la relaxare sau la medicamentele pe baza de topiramat. Din 91 de pacienti cu migrene, o treime a fost rugata sa faca 40 de minute de exercitii fizice saptamanal sub supraveghere, o alta treime sa faca exercitii de relaxare, iar ultimei grupe de pacienti i s-a administrat topiramat. Studiul a durat trei luni, timp in care le-a fost evaluata capacitatea de a face aerobic, calitatea vietii si nivelul de activitate fizica.

Rezultatele au aratat ca nu exista nicio diferenta intre efectele preventive ale celor 3 tipuri de tratament.

Text: Bianca Badescu

octombrie 14th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate