Faceti cumparaturi pentru gatit avantajoase!

Faceti cumparaturi pentru gatit-avantajoasePrimele indemne care imi vin in minte cand ma gandesc la cumparaturile pentru bucatarie ar fi pe scurt: plecati satui de acasa, nu luati copiii cu voi, mergeti mai des in piata, bagati in cos doar ce e scris pe lista de cumpraturi! Dar sa completam, pe larg, cu informatii utile si rationale.Cumparaturi dese, cheia marilor succese?!

Din contra! Invatati sa cumparati rational, o data pe luna sau chiar la doua luni instrumente de bucatarie si provizii din hypermarketuri (hartie de copt, pungi de plastic pt congelator, conserve, paste, condimente si alte alimente  ne-perisabile) si maximum de doua ori pe saptamana mergeti in supermarket si la piata, obligatoriu la piata pentru fructe si legume pentru ca le gasiti proaspete, poate chiar “de la tarani”. Legumele si fructele cultivate la noi nu numai ca sunt rentabile in perioada principala de recoltare, dar sunt si deosebit de bogate in substante nutritive (vitamine, minerale).

Inchiderea programului la magazine, un atu?!

Mergeti inainte de inchiderea magazinului/pietei/fi brutariei preferate si testate teoria. Poate fi adevarat si puteti gasi aceleasi alimente la un pret redus, fata de orele de varf din program sau, din contra, se poate sa ramana numai resturi nefolositoare.

Cumparaturi cu copiii? Pastrati-va calmul!

Daca doriti sa ii luati si pe cei mici la cumparaturi, incepeti din start prin a va aloca mai mult timp. La rand la casa chiar trebuie sa va pastrati calmul, dulciurile amplasate strategic aici sunt denumite, nu fara motiv, “marfa de cicaleala”.

Tentatii… de marketing

Supermarket-urile si Hypermarket-urile isi prezinta marfurile dupa un sistem calculat si din punct de vedere psihologic. Ganditi-va la acest lucru si veti fi protejati de cheltuieli inutile. Dulciurile de care aminteam mai sus, sunt una dintre tentatiile de marketing la care sunteti supusi in mod inconstient. La fel este si cu produsele de baza , proaspete sau de care are nevoie familia dvs permanent (carne, oua, lactate samd), ele se vor gasi intotdeauna in partea opusa a intrarii in magazine, fiind astfel obligati sa traversati tot felul de “capcane” cu “oferte atractive”. Si tineti cont intotdeauna ca, pe rafturi, ce este la vedere si usor de ridicat va fi mai scump, daca veti privi mai sus sau mai jos de mijlocul rafturilor veti vedea si variante mai ieftine, poate nu produse de aceeasi firma cunoscuta, dar de aceeasi calitate.

Text: Cosmina Iorga