Femeile – devastate emotional dupa ce dieta da gres

poza_femeile_devastate_emotional_dupa_ce_dietaMulte dintre femei se prabusesc emotional dupa ce tin diete care esueaza si se invinovatesc pe ele insele in loc sa dea vina pe retetele-minune, total nerealiste, pe care le urmeaza. Studiul realizat de Natural Ketosis Company pe 501 femei supraponderale intre 35 si 55 de ani a aratat ca 90% dintre femei se invinovatesc pe sine pentru greutatea lor si pentru faptul ca dietele nu dau rezultate.

Studiul a mai aratat ca din 334 de femei care tinusera dieta in ultimele 3 luni, 62% si-au recastigat greutatea pierduta. 39% dintre ele au declarat, pe de alta parte, ca sentimentul de vinovatie ca nu reusesc sa piarda in greutate le este indus de companiile pentru diete.

“Cei care tin diete ar trebui sa dea vina pe diete, nu pe ei insisi. Ajutorul pe termen lung este esential pentru a-ti schimba stilul de a manca”, a declarat Hannah Sutter, de la Natural Ketosis Company.

In acelasi timp, psihologul Alison Harper a explicat ca esecul dietelor duce la probleme ciclice uriase, iar pacientii au o parere mai proasta despre ei insisi si sunt mai putin capabili sa depaseasca problemele cu care se confrunta. Aceste descoperiri ar trebui sa-i faca pe cei care tin diete mai atenti la regimul pe care si-l aleg si mai dispusi sa nu se bazeze doar pe diete, ci si pe schimbarea stilului de viata si pe exercitii fizice.

Text: Bianca Badescu

Sursa: indiavision.com