Femeile insarcinate fac mai mult sport decat cele care nu asteapta un copil

1a4as1yt0uUn studiu realizat recent a descoperit ca femeile gravide fac mai multe exercitii fizice si mult mai des decat cele care nu asteapta un copil. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea vor sa dea cel mai bun start posibil pentru copilul lor nenascut si chiar pentru a fi in forma la nastere.
Aproximativ o treime din femeile chestionate pentru studiu au admis ca nu au facut sport inainte de a ramane insarcinate, a raportat Daily Mail.

In urma sondajului, s-a constatat faptul ca inotul este cel mai frecvent sport in randul femeilor insarcinate, cu un procent de 60%, fata de restul sporturilor, fiind urmat de mersul pe jos si yoga.
Cu toate acestea, aproape un sfert dintre femeile insarcinate au declarat ca au continuat sa se bucure de marele impact al antrenamentelor la sala de sport sau de jogging si dupa nastere.
“Sarcina presupune schimbarea stilului de viata, astfel incat acesta sa fie cat mai sanatos“, a declarat fondatorul Mumsnet, Justine Roberts.
44% dintre femeile insarcinate au declarat ca au continuat sa faca sport pentru a se mentine in forma si dupa nastere si mai mult de o treime dintre femei au intrerupt activitatea fizica din cauza oboselii.
28% dintre femeile intervievate au declarat ca starea de bine care le-o da  copilul lor nenascut a stat in spatele dorintei lor de a se mentine in forma.
Si se pare ca dorinta de a ramane in forma nu se incheie odata ce copilul s-a nascut.

Un impresionant procent de 70% dintre femeile chestionate au recunoscut ca si-au continuat antrenamentele la sala de sport si dupa nastere, pentru a reveni la greutatea de dinaintea sarcinii.

Text: Andreea Popescu