Femeile, obsedate de diete?

shutterstock_4308445In ultimul studiu realizat in Marea Britanie s-a constatat faptul ca femeile care au ajuns la varsta de 45 de ani au tinut cel putin 61 de diete, in incercarea de a-si mentine silueta, pe parcursul anilor.

In urma studiului realizat pe un esantion de 2.000 de barbati si femei din Marea Britanie, s-a constatat ca mai mult de trei sferturi dintre cei chestionati au apelat la diete pentru pierderea in greutate in ultimul an.

Cu toate acestea, femeile sunt cele care au incercat cele mai stricte diete din dorinta de a pierde in greutate. Din pacate, cu toate eforturile depuse, rezultatele nu sunt cele dorite, conform celor spuse de femeile intervievate.

Sondajul, realizat de compania britanica Warburtons, a omis dietele in familie, dar si problemele de sanatate care ar putea rezulta in urma acestor diete. Se pare ca sase din zece persoane intervievate au declarat ca au fost rugate de catre alte persoane sa scoata din alimentatia copiilor lor alimente precum paine, cartofi si fructe, pe motivul ca nu sunt benefice intr-o dieta.

Aproape jumatate dintre parinti au scos unul sau mai multe dintre aceste alimente din dieta copiilor lor, nestiind insa cat de importante sunt in alimentatia copiilor. Mai mult de 85% dintre cei intervievati au declarat ca nu stiau cat de important este calciul in dietele pe care le tin.

Se pare ca obsesia dietelor are aspecte negative asupra sanatatii, mai ales daca regimul consta in evitarea constanta a produselor bogate in calciu.

 

 

Text: Andreea Popescu