GeneratiaS – caravana educationala de film pe teme de sanatate

Pe data de 15 noiembrinw048lede 2010 a inceput la Bucuresti caravana GeneratiaS, prima caravana educationala de film pe teme de sanatate. Au avut loc proiectii de film la Scoala Generala nr.95, la ASE si la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii. In dorinta de a convinge tinerii sa adopte un stil de viata sanatos, organizatorii au ales ca teme principale nutritia si dermatologia, subiecte care vor fi prezentate tinerilor prin intermediul specialistilor, special invitati la eveniment. Astfel, dupa proiectii, studentii si elevii vor avea ocazia sa participe la dezbateri si sa urmareasca prezentarile invitatilor. 

Caravana GeneratiaS se desfasoara in perioada 15 – 25 noiembrie, iar traseul include orasele: Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov, GeneratiaS,  ca si Guerilla Verde, isi propune sa ajute la educatia tinerilor prin intermediul filmului.  Mai multe detalii despre programul caravanei, ca si despre filmele care vor fi proiectate,  sunt disponibile pe www.generatias.ro .

„Ne dorim sa putem spune in curand ca Generatia S, o generatie a tinerilor preocupati de felul in care traiesc, exista si este in continua dezvoltare. Constatam cu bucurie ca ei raspund pozitiv demersului nostru, ceea ce ne face sa revenim in fiecare an, cu forte noi. Speram ca sondajul pe care il vom realiza si in cadrul aceste editii sa aiba rezultate incurajatoare in directia adoptarii unui stil de viata sanatos”, declara Nicoleta Talpes, reprezentantul organizatorilor.

Caravana GeneratiaS face parte dintr-un proiect pilot denumit Better Education Through Innovation. Guerilla Verde, caravana educationala pe teme ecologice, este un alt proiect din cadrul  BETI, care isi propune sa ajute la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie.