Ghimbirul, eficient in tratarea pacientilor cu astm

poa beneficii ghimbirAdaugand ghimbir tratamentului medicamentos impotriva astmului, acesta din urma ar putea deveni mult mai eficient, arata un studiu. Oamenii de stiinta au descoperit ca anumiti compusi ai acestei radacini interactioneaza in mod benefic cu medicamentele (beta-agonisti) care ajuta la relaxarea cailor respiratorii. Acesti compusi ar putea ajuta, de altfel, la usurarea simptomelor astmului.

Crizele de astm apar atunci cand bronhiile care transporta aerul in si din plamani se strang si se contracta. Prin relaxarea musculaturii cailor respiratorii, medicamentele pentru persoanele astmatice pot ajuta la deschiderea cailor respiratorii, permitand pacientului sa respire mai usor. Ghimbirul ar putea ajuta astfel la sporirea eficacitatii compusilor utilizati in inhalatoarele pentru astm.

 

Testele realizate au aratat ca acesti compusi din condimentul numit ghimbir suprima o enzima legata de simptomele astmului. Aceste descoperiri au fost prezentate in cadrul conferintei Societatii Americane Toracice, din Philadelphia. Din pacate, astmul a devenit o afectiune din ce in ce mai intalnita in ultimii ani si se pare ca ghimbirul poate fi un bun remediu.

Text: Ruxandra Raica