Greutatea corporala castiga teren in fata sanatatii

shutterstock_45530536Credeai ca doar fetele tinere tind sa apeleze la diete drastice pentru a pierde in greutate? Ei bine, daca credeai asta, tin sa te anunt ca te-ai inselat. Conform ultimelor cercetari in domeniu, femeile de peste 50 de ani sunt mai predispuse la tulburari alimentare precum bulimia decat adolescentele.

Cercetatorii au descoperit faptul ca si femeile care au peste 75 de ani pot apela la diete drastice si la medicamente-minune pentru a castiga lupa cu kilogramele in plus.

Tulburarile alimentare sunt de obicei vazute ca o problema pentru femeile tinere, insa prezentul studiu arata faptul ca mai mult de 70% din femeile cu varsta de peste 50 de ani incearca sa piarda in greutate.

Conform rezultatelor, savantii au descoperit ca mai mult de 62% dintre femeile trecute de a doua tinerete apeleaza la diete drastice, punandu-si astfel sanatatea in pericol, deoarece considera ca surplusul de greutate are un impact negativ asupra vietii lor.

Unele femei au raportat faptul ca au apelat la o varietate de metode in incercarea de a slabi, cum ar fi infometarea, pastile, diuretice, laxative si varsaturi.

“Studiul realizat de noi demonstreaza faptul ca tulburarile de alimentatie si de greutate nu fac discriminari pe baza de varsta”, a declarat autorul principal al studiului, dr. Cynthia Bulik de la o universitate din USA.

Studiul a fost publicat in Jurnalul International de tulburari de alimentatie.

 

Text: Andreea Popescu