Greutatea ideală: ce înseamnă, cum o obții și alte informații

În zilele noastre, este destul de greu să atingi o greutate ideală și să o menții. Dacă tinzi spre ea și faci un scop din asta, vei avea de câștigat.

De fapt, greutatea ideală înseamnă sănătate, echilibru și stare de bine. În plus, o greutate ideală te va ajuta să reduci riscul apariției bolilor și afecțiunilor.

Farmaciştii Catena recomandă KiloSlim Gold, un supliment alimentar pentru slabit, special conceput pentru a sprijini organismul in timpul procesului de slabire.

Poți ajunge la greutatea optimă înțelegând ce înseamnă ea, de ce este importantă, cum o calculezi și în final, care sunt pașii cu care poți începe.

În timp, se pot produce fluctuații de câteva kilograme, dar vei rămâne în jurul greutății ideale. Mai important este să faci din asta un stil de viață sănătos.Ce înseamnă să ai o greutate ideală?

Dincolo de aspect, o greutate ideală înseamnă să te simți bine în propriul corp, să ai un echilibru în ce, cum și cât mănânci/bei și un somn de calitate.

Adesea, oamenii sar din tipar când ne referim la greutate ideală, pe fond emoțional. O greutate ideală nu înseamnă numărul de kilograme pe care îl are persoana care îți place cum arată. Nu înseamnă nici că nu ai voie să mănânci sau să bei orice vrei.

Există însă și alți factori care pot influența greutatea, cum sunt:

 • Vârsta: metabolismul va încetini,
 • Sexul: e ușor diferită acumularea de grăsime în corp și masa musculară,
 • Genele: poate exista o predispoziție genetică ce te îndepărtează de o greutate ideală, Alimentația: modul în care mănânci și cât, influențează greutatea,
 • Sedentarismul: fără activitate fizică, organismul acumulează,
 • Stresul: sub stres, mănânci prost și dezorganizat favorizând acumularea kilogramelor,
 • Boli sau afecțiuni: de exemplu, disfuncțiile de tiroidă pot conduce la acumularea de kilograme.

Farmaciştii Catena recomandă LipidoSlim Naturalis, un supliment alimentar care ajuta la mentinerea greutatii corporale in limite normale.

Iată care sunt beneficiile care vin cu o greutate ideală

În toată discuția aceasta, cel mai important aspect este sănătatea. Când este prezent echilibrul în viața ta și în organismul tău, totul funcționează oportun.

Iată care sunt beneficiile greutății optime:

 1. O greutate ideală va reduce riscul dezvoltării diferitor boli precum: diabet zaharat, boli de inimă, probleme legate de tensiunea arterială, etc.
 2. O greutate ideală îți îmbunătățește sănătatea mentală.
 3. Te bucuri de mai multă energie în activitățile zilnice.
 4. Te odihnești mai bine și respiri mai bine când ai o greutate ideală.
 5. Ai o mai bună performanță fizică.

Calculator pentru greutate ideală și interpretare

Când vine vorba de greutate ideală, evaluarea începe de la IMC (indicele de masă corporală). IMC se calculează în raport cu înălțimea persoanei.

Să presupunem că avem o persoană care are 70 de kg și o înălțime de 1, 70 m. Calculul este simplu: împarți greutatea la pătratul înălțimii.

IMC= 70 kg: (1,70 m)²  = 24, 2

Pentru interpretare ai următorul reper:

 1. IMC sub 18,5 înseamnă SUBPONDERAL (sub greutatea normală pentru înălțimea ta)
 2. IMC între 18,5 și 24,9 înseamnă NORMAL (greutate normală pentru înălțimea ta)
 3. IMC între 25 și 29,9 înseamnă SUPRAPONDERAL (peste greutatea normală pentru înălțimea ta)
 4. IMC peste 30 înseamnă OBEZITATE (o greutate mult prea mare pentru înălțimea ta).

Desigur, nu ar trebui să permiți să ajungi în situația unui IMC de peste 30 pentru statura ta iar IMC este doar o măsurătoare aproximativă.

Farmaciştii Catena recomandă ApetitSlim de la Naturalis, un supliment alimentar pentru slabit, care contine extracte din plante, vitamine si minerale pentru controlul senzatiei de foame, prevenind renuntarea la dieta sanatoasa.

Și elemente cum sunt: masa musculară, distribuirea procentului de grăsime corporală, vârstă și sex au o ușoară influență pentru a stabili o greutate ideală.

Îți venim în sprijin și îți punem la dispoziție un calculator pentru greutatea ideală. Acest instrument este conceput la recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Te ajută să stabilești câte kg ar fi indicat să dai jos sau să pui pentru a ajunge la o greutate ideală.

Concret, introduci indici precum: înălțime, vârstă și kg actuale. Calculatorul îți va spune ce IMC ai și îți oferă un reper privind nr. de kilograme pe care ar trebui să le ai în funcție de înălțimea și vârsta ta.

Este indicat ca pentru orice deciziei să consulți medicul nutriționist pentru a te îndruma în mod cât mai corect spre o greutate ideală.

Doza de motivație pentru a ajunge la o greutate ideală

Odată ce ai aflat informațiile de bază ți-ar putea fi greu să te apuci de treabă așa că iată câteva tips&trick care să te ajute și să te motiveze să ajungi la o greutate ideală.

 1. Nu te suprasolicita și ai răbdare,
 2. Ascultă playlist-ul care te motivează,
 3. Dacă ai un/o partener/ă, faceți asta împreună,
 4. Hidratează-te,
 5. Încearcă să-ți faci un obicei în a face mișcare, zilnic,
 6. Pregătește-ți tu mâncarea cât mai sănătos,
 7. Dormi suficient,
 8. Mănâncă ce îți place, dar ai grijă cum și cât.

Amintește-ți că stabilirea unui echilibru este principalul factor care te va conduce la o greutate ideală, o sănătate bună și o stare de bine!