Iarna se numara … NEFUMATORII!

Iarna se numara … NEFUMATORII!Fie ca vorbim de Craciun, de Revelion ori de Sfantul Ion, perioada sarbatorilor de iarna ne prilejuieste tuturor un moment de reflectie care se termina cu o auto- evaluare a reusitelor, a implinirilor si a neimplinirilor. In final obtinem o “ lista” a dorintelor, sperantelor si a actiunilor pe care ni le propunem pentru anul urmator.

Un exemplu de astfel de actiune este si renuntarea la fumat. Stim cu totii, din viata personala, ca aceia care fumeaza folosesc de multe ori prilejul noului an pentru a incepe si o noua viata – cea de nefumator. De altfel, din 2007, de cand s-a infiintat programul Stop Fumat al Ministerului Sanatatii, observam ca adresabilitatea la cabinetele de consiliere chiar este mai mare in aceasta perioada a anului, decembrie – februarie. Rezultatele partiale ale programului Stop Fumat in anul 2011 sunt incurajatoare: din cei 6238 de fumatori care s-au adresat cabinetelor pana la 1 octombrie, au fost evaluati 57, 1% . Dintre pacientii care au primit tratament si au fost evaluati, la sfarsitul tratamentului erau nefumatori 67, 7% . In loc de concluzie: iarna poate fi mai usor decat vara sa renunti la fumat. Motivatia e mai puternica, tentatiile sunt mai mici, alternativele la fumat pot fi gasite mai usor. Si, nu in ultimul rand, la 1 ianuarie 2012 este asteptata o crestere a pretului tutunului! Medicii si psihologii din programul Stop Fumat ii asteapta pe toti cei care isi doresc cu adevarat sa faca un pas decisiv pentru imbunatatirea sanatatii lor, abandonand tigarile, oferindu-le solutia demonstrata stiintific si prin formula care si-a dovedit eficienta in timp: consiliere psihologica si tratament medicamentos!

 

Text: Alexandra Lupu

 

decembrie 2nd, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate