Idei creative pentru decorarea ouălor de Paște

Decorarea ouălor de Paște este o tradiție festivă de primăvară care poate fi distractivă pentru întreaga familie. Vopsește ouăle de Paște într-un mod proaspăt și nou, indiferent dacă preferi să vopsești tradițional de Paște, să folosești autocolante sau să le pictezi.Iată mai jos cum să îți vopsești ouăle de Paște prin diferite tehnici:

Cremă de ras pentru un efect marmorat

Utilizează un produs obișnuit pentru a decora un lot întreg de ouă de Paște vopsite cu cremă de ras pentru un efect marmorat. Este mai ușor decât pare! Folosește colorant alimentar pentru a crea un design pe un pat simplu de cremă de ras, apoi trece ouă fierte tari peste suprafață pentru a transfera culorile. Lasă ouăle să se usuce, apoi curăță ușor pentru a îndepărta orice exces de cremă de ras. Vopsirea ouălor în acest fel este o activitate distractivă pentru copiii de toate vârstele.

Menține “flacăra aprinsă” cu Potent Forte. Farmaciștii Catena recomandă suplimentul alimentar de la Naturalis, care contribuie creșterea apetitului sexual și îmbunătățirea funcției sexuale.

Coloranți naturali pentru vopsirea ouălor

Pentru o variantă proaspătă a colorării ouălor de Paște, alege ingrediente naturale. Aceste idei naturale de colorare a ouălor sunt pe bază de alimente sau plante și creează nuanțe discrete. Pentru a crea culorile, fierbeți sfecla, afine sau alte ingrediente naturale într-o cană de apă cu un strop de oțet. Pentru cea mai bogată culoare, lăsați ouăle la înmuiat în vopsea peste noapte la frigider. Pentru rezultate mai subtile, înmuiați-le doar câteva minute.

Bicarbonat de sodiu pentru vopsirea ouălor

Fă aceste ouă drăguțe vopsite folosind colorant alimentar, bicarbonat de sodiu și oțet. Pe ouăle fierte tari, trasează niște linii cu o pensulă subțire. Peste bicarbonatul de sodiu adaugă câteva picături de colorant alimentar în care vei scufunda ouăle. Scoate ouăle pe un prosop de bucătărie și stropește-le cu oțet. Pe măsură ce ouăle se usucă, apare un design foarte drăguț.

Pentru sănătatea ficatului tău, farmaciștii Catena recomandă Benesio Hepafort, un supliment alimentar care contribuie la protejarea celulelor hepatice, datorită extractelor de silimarină, anghinare și a colinei.

Orez pentru vopsirea ouălor

Sunt șanse să deții tot ce ai nevoie în cămară pentru a face ouă de Paște vopsite cu orez. Acest lucru ușor de făcut. Picură colorantul alimentar pe orez și să-l amestecă-l. Amestecă ce culori vrei pentru imprimeul dorit. Adaugă ouăle fierte tari în orezul colorat și amestecă-le.

Cuib de ouă din vată de zahăr

Aceste cuiburi de ouă din vată de zahăr fac niște decorațiuni drăguțe de masă. După ce îți decorezi ouăle, pune-le în vată de zahăr pentru un aspect festiv.

Margarină pentru vopsirea ouălor

Creați ouă frumoase de Paște cu ajutorul unui simplu element de bază de bucătărie: un baton de margarină. Într-o cană de măsurat, fă o soluție cu colorant amestecând 1 cană de apă rece cu 20 de picături de colorant alimentar și 2 lingurițe de oțet alb. Într-un castron pentru cuptorul cu microunde, topește 1 lingură de margarină și amestecă-o în soluția de colorant. Folosind clești, scufundă rapid un ou de trei ori, apoi lasă-l în amestec 3 până la 5 minute. Scoate oul și lăsă-l să se usuce complet. Îndepărtează ușor margarina rămasă cu un prosop de hârtie.

Forme geometrice și aplicații aurii

Aceste ouă de Paște au un design geometric la modă care poate fi ușor creat cu vopsea spray și pixuri aurii.

Ouă de Paște Tie-Dye

Tendința tie-dye este aici pentru a rămâne, iar aceste ouă – unele cu o singură culoare, două culori sau mai multe – o scot în evidență. Purtând mănuși de cauciuc, înfășoară un ou cu un filtru de cafea și leagă cu o bucată de ață pentru a fixa filtrul. Pune la întâmplare câteva picături de colorant alimentar pe exteriorul filtrului și lasă-l să se înmoaie timp de un minut sau două. Repetă cu câte culori dorești. Folosind o sticlă cu pulverizator, umezește întregul filtru de cafea și strânge filtrul ușor pentru a te asigura că se potrivește perfect în jurul ouului. Lasă-l să stea timp de 10 până la 15 minute înainte de a desface și de a clăti cu apă rece.

Iulia Mirică

Foto: www.bhg.com, hepta, goodhousekeeping.com