In viata, totul se plateste

29938 120081061348362 100000394051318 177822 5952918 nLucia:   Vreau sa va cer un sfat, desi cred ca nu prea mai am vreo sansa de reusita. Sunt pensionara si ma numesc LUCIA. Cu ani in urma, cand fata mea s-a casatorit, dispuneam de o suma frumusica de bani.

Cum fata mea s-a casatorit cu un barbat nu prea priceput in afaceri, dar cu pretentii mari, dupa cativa ani, timp in care a incercat sa faca… afaceri (si pentru asta a amanetat la banci cateva case ale fratilor lui), RELU, ginerele meu, a fost in situatia de a pierde tot. Atunci, la rugamintea fetei mele, i-am imprumutat o mare suma de bani si am primit drept gaj…, o proprietate la Snagov. Actele proprietatii le pastram la fiica mea, impreuna cu celelalte acte importante. Anii au trecut, relatiile cu fiica mea si ginerele meu s-au racit… eu, pensionara, nu-i mai pot ajuta cu nimic. Pot ei, eventual, sa ma ajute, ca niste copii devotati. Nici vorba! O duc foarte greu financiar. Medicamentele costa foarte mult… viata e grea, iar eu – singura (pentru ca am fost nevoita sa plec din casa mea si sa locuiesc cu chirie… ca sa nu-i incomodez). Intr-una din zile, o vecina a proprietatii mele din Snagov, ma opreste pe strada si-mi spune: “Bravo, vad ca ti-ai ridicat o casa pe cinste! De unde ai facut rost de bani?!” Am ramas muta. Am incercat sa discut cu fata mea, dar ea a inceput sa tipe la mine (stie ca asa ma intimideaza) si a sfarsit trantindu-mi usa in nas. Cu ginerele meu nu pot discuta nimic, acum cand nu mai am bani sa-l ajut. A ajuns un personaj important intr-un partid la putere si-mi inchide telefonul sub pretext ca e foarte ocupat. Nu pot sa-mi imaginez cum a reusit sa-mi vanda proprietatea fara asentimentul meu, dar, vazand la televizor toate neregulile imobiliare, ma astept la orice! Probabil ca s-a folosit de o procura pe care i-am dat-o cand eram in spital, bolnava… si desi nu era pentru a-mi vinde proprietatea, prin influenta lui, de om politic… a reusit… Sunt disperata, nu stiu ce sa fac. Am contactat un avocet care mi-a spus ca trebuie sa-i dau in judecata…. Dar credeti ca pot?! E totusi copilul meu si, pentru fapta ei, fiica mea poate intra la puscarie. De ginere ce sa mai vorbesc?! Fara el, raman pe drumuri nepotii mei, doi baietei minunati, pe care, desi nu-i vad prea des, ii iubesc mult.

Ce ma sfatuiti?! Credeti ca mai am vreo sansa…?

Cezara Dafinescu: Marturisesc, nu ma pricep in domeniul avocatesc. Sunt sigura insa ca avocatul stie ce vorbeste. La fel, sunt sigura ca ginerele dumneavoastra si-a acoperit foarte bine marsavia (pentru ca e o marsavie sa furi averea unui om batran si fara ajutor). Nu va raman prea multe lucruri de facut pentru a va redobandi bunurile. Asta trebuie sa va fie   “o lectie de viata” in a nu mai fi atat de credula, chiar daca e vorba de copilul dumneavoastra. Daca va consoleaza cu ceva, va pot spune ca totul se plateste, dar la ce v-ar folosi sa o stiti pe fiica dumneavoastra suferind, chiar daca o merita din plin pentru fapta ei? GANDHI spunea: “Nu pot sa-ti dau solutii pentru toate problemele vietii, nu am raspunsuri pentru indoieli si temeri, dar pot sa te ascult si sa particip la zbuciumul tau”. La fel si eu.

Indrazneste si tu sa ii scrii Cezarei Dafinescu despre problemele care te preocupa! Are raspunsuri minunate, presarate cu un strop de optimism, zambete sincere si toata bunavointa din lume. O parere obiectiva asupra problemei care te macina, comunicata intr-o maniera remarcabila, de catre un om de o asemenea valoare, te poate scoate din impas. Scrie-ne pe adresa   [email protected] si noi vom avea grija sa iti primesti raspunsul de la Cezara Dafinescu. Declarata de-a lungul timpului una dintre cele mai frumoase si mai talentate actrite ale Romaniei, noi adaugam ca este si o femeie de o intelepciune cum rar mai gasesti.