Incerci sa pierzi in greutate? Incearca “controlul portiilor cu mana”!

shutterstock 11007100Daca faci parte din grupul persoanelor care isi umplu farfuria cu mancare, atunci informatiile relatate de catre oamenii de stiinta te vor pune putin pe ganduri. Partea buna este ca acest grafic te-ar putea ajuta sa pierzi in greutate, dar si sa ai un control asupra portiilor de mancare pe care le consumi.

“Controlul portiilor cu mana” arata exact cantitatea de alimente pe care trebuie sa o mananci – si este, probabil, mult mai putin decat crezi. Expertii spun ca o lipsa a controlului portiilor este unul dintre principalele motive pentru care atat de multi dintre noi devin supraponderali.

De exemplu, o portie de carne nu trebuie sa fie mai mare decat palma ta (fara degete), iar cand vine vorba de unt, cantitatea maxima pe care ar trebui sa o intinzi pe o felie de paine este de marimea varfului degetului mare de la mana.

The American Cancer Society este de parere ca multi dintre noi mananca in mod regulat portii mult mai mari decat ar trebui. De exemplu, consumam paste de pana la cinci ori mai mare decat cea recomandata. Ca sa-ti dai seama ce inseamna o portie normala de paste, trebuie sa le masori in functie de pumnul tau.

Chiar si in urma cu un deceniu, cercetatorii de la Departamentul de Nutritie si Alimentatie din cadrul Universitatii New York au descoperit ca portiile alimentare au fost in mod constant mai mari decat in anii precedenti.

 

Text: Andreea Popescu