Iti poate influenta personalitatea greutatea? Da, poate!

Iti-poate-influenta-personalitatea-greutatea---Da-poateAi un caracter impulsiv si rezisti cu greu ispitelor atunci cand vine vorba despre mancare? Sau poate esti una dintre acele “bufnite de noapte” carora le place sa ia gustari noaptea tarziu? Potrivit ABC News, daca esti in cautarea unei metode de pierdere in greutate, atunci trebuie sa iei in calcul ce tip de personalitate ai, deoarece aceasta iti poate influenta rezultatul metodei alese. Calma, impulsiva sau poate vesela, depresiva… tu cum te-ai caracteriza?


Persoanele impulsive: persoanele impulsive se pot ingrasa mult mai usor din cauza impulsivitatii de care dau dovada. Astfel de persoane sunt foarte greu de oprit in fata tentatiilor culinare si tocmai de aceea, in cazul lor, acul cantarului urca surprinzator de repede. Apetitul crescut si pofta mare de dulciuri sunt rezultatele nivelului ridicat de cortizol, hormon al stresului.

 

“Bufnitele de noapte”: aceste persoane sunt mai predispuse la ingrasare decat persoanele care mananca dimineata. “Bufnitele de noapte” sunt acele persoane care se confrunta cu insomnia si, din lipsa de activitate pe timpul noptii, mananca. Daca te consideri o “bufnita de noapte”, incearca sa consumi alimente sanatoase cum ar fi legume crude sau fructe uscate, in loc de bombele calorice pe care obisnuiai sa le consumi.

 

Persoanele nevrotice: persoanele nevrotice sunt mai putin flexibile in comparatie cu persoanele calme. Acesti oameni trec de la perioade cu un consum caloric mare la perioade cu un consum caloric mic sau chiar insuficient, iar acesta este motivul pentru care greutatea lor poate varia considerabil. Pentru a evita ingrasarea, opteaza pentru alimente cu continut scazut de calorii.

 

Persoanele egocentrice: astfel de oameni au tendinta de a se canaliza doar pe propriile lor interese, ceea ce le-ar putea aduce satisfactie atunci cand decid sa tina o dieta. Personalitatile de acest gen tind sa faca alegeri sanatoase in ceea ce priveste meniul zilnic, neavand probleme cu fluctuatiile de greutate.

 

Text: Andreea Popescu