Jocurile video pot imbunatati starea de spirit si sanatatea batranilor

1234567Noi cercetari arata ca jocurile video pot fi o unealta importanta pentru imbunatatirea stilului de viata si a modului in care gestioneaza boala la persoanele in varsta. Vorbim aici de jocurile care incurajeaza activitatea fizica, cum sunt cele de pe console cu ajutorul carora poti juca tenis, poti face aerobic sau poti dansa in fata televizorului.

Aceste jocuri aduc mai multe beneficii varstnicilor, pentru ca ii stimuleaza cognitiv si sunt o sursa de interactiune sociala, de miscare si de distractie. In Games for Health Journal, mai multi psihologi explica modul in care jocurile ii ajuta pe batrani sa traiasca independent si sa se simta impliniti pentru mai mult timp. In plus, acestea le ofera persoanelor in varsta un mod de evadare din rutina si pot fi o metoda eficienta de a le motiva pe acestea sa aiba mai multa grija de ele si sa-si gestioneze bolile cronice de care sufera.

Aceste jocuri sunt o alternativa buna la formele traditionale de fitness, ofera distractie batranilor, ii supun la noi provocari, le dezvolta noi abilitati, fiind o combinatie eficienta de beneficii psihice si fizice.

Text: Bianca Bdescu