Laptele organic mentine inima sanatoasa

poza lapte organicCercetatorii sugereaza ca laptele organic este cel mai sanatos de pe piata. Oamenii de stiinta au descoperit ca nivelul acizilor grasi polinesaturati  – grasimile sanatoase pentru inima – era mult mai mare in cazul laptelui organic. Diferenta se pare ca este data de hrana animalelor, care trebuie sa consume si furaje, nu doar boabe de porumb.

In cadrul unui studiu realizat pe larg de catre expertii de la Universitatea de Stat din Washington, s-a ajuns la concluzia ca laptele organic avea de doua ori mai multa grasime sanatoasa decat restul tipurilor de lapte. In mod surprinzator, alegerea alimentelor aduce un nivel mai mare de grasimi sanatoase pe care le intalnim in laptele organic.

Tocmai de aceea, laptele si branza vacilor care pasc pe pasune sunt mult mai sanatoase. Imbunatatirile in ceea ce priveste valoarea nutritiva a laptelui ar putea ameliora semnificativ sanatatea unui om pe termen lung, mai ales in cazul femeilor gravide, sugarilor, copiilor si persoanelor cu probleme cardiovasculare. Laptele integral are cel mai crescut nivel de acizi grasi benefici.

Text: Ruxandra Raica