Lasagna… regina pastelor

Lasagna… regina pastelorO placere delicat-crocanta, care combina cu succes ingrediente specific italienesti: paste, mozzarella, parmezan, sosul alb. Chiar daca prepararea sa pare complicate si indelungata, va asiguram ca gustul si calitatile acesteia compenseaza din plin. O portie contine aproximativ 700kcal din care 37g proteine, 43g grasimi, 48g carbohidrati.

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru sosul Bolognese

–          50g slanina afumata impanata

–          Un morcov

–          Doua tije telina

–          O ceapa

–          Doi catei de usturoi

–          2 linguri unt

–          300g carne toccata asortata

–          O cutie mica conserva de rosii decojite

–          150 ml vin rosu

–          Sare si piper

–          Zeama  de zarzavat

–          O lingurita de oregano

Pentru sosul Bechamel

-50g unt

– 50g faina

-150 ml lapte

-sare si piper

-nucsoara macinata

– o lingurita zeama de lamaie

Alte ingrediente necesare pentru o lasagna delicioasa

-250g mozzarella

-250g paste lasagna

-100g parmezan ras

– 1 lingura unt rece

 

Mod de preparare

Sa incepem cu sosul Bolognese. ..

Se taie slanina bucatele, se curate morcovul, se spala si se curata telina. Se curate si se spala ceapa si usturoiul, iar mai apoi se taie toate in cubulete. Se topeste untul in oala. Se adauga slanina si legumele si se lasa la innabusit 3-5 minute. Se adauga carnea tocata, se amesteca non-stop timp de 5 minute, pana cand  devine faramicioasa si isi schimba culoarea. Se incorporeaza rosiile, impreuna cu sucu;. Se toarna vinul si zeama de zarzavat, se condimenteaza cu oregano, sare si lamaie si se lasa la foc mic sa fiarba, timp de 60 de minute. Din cand in cand, se verifica daca este suficient lichid, daca nu mai este se completeaza cu apa, pana cand capata consistenta de sos.

Continuam cu sosul Bechamel…

Se incinge in untul intr-un vas, se amesteca faina cu un tel si se lasa 2 minute la innabusit, se adauga laptele, amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase. La temeratura medie, se lasa sosul sa dea in clocot si apoi sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, nucsoara si zeama de lamai,  dupa gust.

Si terminam cu pastele celebre.

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Mozzarella se taie cubulete, se toarna putin sos alb in forma dreptunghiulara pentru lasagna, se asaza alternative placile de lasagna, sosul alb, mozzarella si sosul Bolognese, incheindu-se cu un strat mai gros de sosuri. Se presara parmezan, se aseaza unt peste lasagna, se coace in cuptor, pe gratarul din mijloc, timp de 40 de minute, pana cand capata culoare brun-aurie.

Tips pentru cea mai suculenta lasagna

Dupa ce s-a terminat de preparat, inchideti focul din cuptor, dar mai lasati lasagna sa se “odihneasca” timp de 10 minute. Prin aceasta, se distribuie uniform sosurile, iar lasagna se poate portiona mai usor.

Si daca tot va plac pastele, va invit si la o portie de paste…chinezesti, Noodles cu pui, mai exact!

Text: Cosmina Iorga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *