LIPGLOSS – step by step

De-a lungul timpului, lip gloss-ul a trecut prin nenumărate schimbări: de la luciul transparent la diferite texturi și pigmenți. Buzele lucioase sunt incontestabil de sexy și la modă, indiferent de eveniment. De asemenea, luciurile de buze nuanțate și pigmentate puternic, au schimbat regulile jocului.

Iată câteva sfaturi clasice, plus tot ce trebuie să știi despre noul trend în materie de luciu de buze:Cea mai netedă aplicare

Indiferent dacă folosești ruj, luciu sau doar un balsam de buze, este foarte important să începi cu buze cât mai netede. Un mod ușor prin care îți poți exfolia este să frecați pur și simplu buzele cu un prosop umed.

De asemenea, ai putea să îți faci un scrub cu zahăr brun amestecat cu puțin ulei de cocos, măsline sau de migdale. Masează-ți buzele cu degetul aproximativ un minut, apoi clătește. În acest mod nu doar vei exfolia buzele, ci le vei oferi și hidratarea de care au nevoie.

Hidratează-ți buzele

Dacă folosești un prosop umed pentru a exfolia buzele, acestea vor rămâne ușor iritate. De aceea este un pas important să aplici un produs hidratant, cum ar fi vaselina sau balsamul de buze, pentru a calma orice disconfort simți. Aplicarea gloss-ului pe buzele uscate, nehidratate poate face ca aspectul să pară unul ieftin și fără stil.

Modul corect de aplicare a lip gloss-ului

În loc de aplicarea clasică a luciului de buze (aplicat pe ambele buze), pune o cantitate mică de lip gloss doar pe mijlocul buzei de jos, apoi întinde-l prin frecarea buzelor una de alta. În acest mod vei purta cantitatea perfectă de gloss, păstrând luciul ideal.

Însă, dacă ești în căutarea unui efect super wow, aplică gloss pe toată buza de jos, apoi unește-ți buzele pentru o aplicare completă.

De asemenea, gloss-ul poate transforma un ruj banal într-unul de efect. Indiferent dacă optezi pentru o nuanță neutră sau una îndrăzneață, aplică peste rujul preferat un strat subțire de gloss.

Cum să faci gloss-ul să reziste

Luciul de buze are o notorietate redusă. Legendarul make-up artist François Nars a propus cel mai simplu truc de beauty în Vogue’s Book of Beauty, pentru a face gloss-ul să dureze mai mult: conturează buzele cu un creion rezistent, aplică gloss, după care fixează cu pudră compactă.

Luciu de buze pentru persoanele mature

Este absolut adevărat că luciul de buze nu mai este doar un produs de înfrumusețare pentru adolescenți. De fapt, gloss-ul se potrivește pentru orice vârstă, indiferent dacă ai 18 sau 80 de ani.

Pe măsură ce îmbătrânești este posibil ca buzele să-și piardă din plenitudine, acest lucru fiind normal din cauza scăderii producției de colagen. Dacă acest lucru este o problemă pentru tine, poți compensa acest lucru doar cu gloss. Pentru un plus de volum, conturează-ți buzele doar pe linia lor naturală, după care umple cu gloss.

Potrivește gloss-ul cu ocazia

Dacă încerci să adăugi rafinament lookului tău, folosește culori mai închise, senzuale, precum roșul profund. Un aspect mai inocent ar putea fi obținut cu nuanțe mai deschise, mai blânde, cum ar fi nuanțele de roz și tonurile pielii. Culori jucăușe, precum portocaliu, albastru sau tonurile metalice, ar putea fi perfecte pentru o zi distractivă cu prietenii.

Gloss la final

Luciul de buze poate fi dificil de folosit, iar ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca o aplicare greșită, lipicioasă și neplăcută de luciu să-ți strice make-upul. Când machiajul tenului, ochii și sprâncenele sunt gata, vei putea vedea clar dacă less is more.

Text: Iulia Mirică